РЕКЕТ ПО БЪЛГАРСКИ

Какво значи рекет по български:
Царят, в нарушение на всички закони, те прави главен секретар на МВР. Това ти дава опорен лост да си номер едно в новините вече 16 години. Ти му завеждаш дела, за да му вземеш имотите. Тормозиш го максимално, защото той вече ги е проиграл в казиното. Накрая му подаваш морков за споразумение. Срещу изискването да ти помага при приятелите си от Арабския полуостров. За да се направиш на велик международник. И ти го натоварваш на една щайга, управлявана от, фигуративно казано, гребец и никаквец, завличаш го в огромен международен скандал с незаконно нахлуване на щайгата в Иран…
Това значи рекет по български.

Самолетът им на път за Саудитска Арабия не е допуснат да мине през Иран и се е наложило да мине през Ирак. Но това е забранена за полети територия. Самолетите са длъжни да заобикалят.
Явно „Отряд 28“ не са си проверили летателния план. Какво друго да очакваш при шеф гребец и летателен директор юрист.

Значи, оказва се, че Боко Македонски, месията от Банкя, приласкателят на Меркел, специалистът по международни отношения на Изтока, Запада и Брекзит, е нападнал Персия, пардон Иран. Нахлул е във въздушното пространство на страната без дипломатическо разрешение.
Щото си мисли, че може.
И, когато е бил прехванат от ирански изтребители, е направил врътка обратно, бягал панически, после с командния център в София уредил да минат през Ирак.
Сега е в крайната дестинация.
Търсят памперси.

Снимка на Bogomil Bonev.Богомил Бонев