Спасителна операция за Цацаров и Пеевски.

Ilian Vassilev

Спасителна операция за Цацаров и Пеевски. Той никога няма да бъде поканен, затова Цачева спешно се мъчи да ангажира Джеф Сешънс с посланието на Борисов – спестете ни нелицеприятни развития около разследването за КТБ по закона Магнитски.
Проблемът е, че Джеф Сешънс самият е обект на разпити и интерес във връзка с Русия гейт. Но също е факт, че Президентът Тръмп изказа публично недоволство от него, че не е прекратил разследването по Русия Гейт. Вторият е разследването /условно/ на закона Магнитски е извън компетенцията на генералния прокурор на САЩ тъй като е извънсъдебна процедура. Топката се контролира изцяло от комисии в Конгреса, Държавния департамент и Министерството на финансите.
Спаси Пеевски и Цацаров – това е мисията. Доколкото познавам американската система – трябва да спасяват Борисов. Другите са фиксирани.
Известно е, че Цацаров има огромно желание да се пресели в европрокуратурата, което няма как да стане с текущите оценки за него на Запад, особено в контекста на свързаността му с Чайка.

Фейсбук

колаж : Авантаж