Бойко извади късмет, бунтовниците в Ирак го оставиха да отиде до Мека

Иран спря самолета му, защото не одобрява посещението на делегацията ни в Рияд, коментира проф. Чуков, а зевзеци обявиха, че премиерът летял към Мека, за да приеме исляма

Бойко Борисов извади голям късмет. В стремежа си да стигне по-бързо до Саудитска Арабия, след като властта в Иран отказа да пусне самолета му, се наложило премиерът да лети над Ирак, от където по принцип не се лети, поради наличието на неконтролирани зони с бунтовници отдолу. Аверите му го пуснали да прелети, без да му „четат присъдата“, защото вероятно са си мислили, че вождът на ГЕРБерастите лети към Мека, за да приеме исляма.

Отклоняването на правителствения самолет, превозващ водената от премиера ни официална делегация по маршрут София – Рияд, е техническо недоразумение, заявиха междувременно от посолството на Иран в България.

„Самолет не може да излети от Летище София преди до крайната точка да има осигурен въздушен коридор. Всичко предварително се уговаря“, коментира проф. Боян Чуков.

„Реакцията на Иран показва, че не одобрява това посещение на българската делегация в Рияд. Намира в него нещо, което посяга върху националните интереси на страната“, на мнение е Чуков, съобщава Нова телевизия.

С малко повечко късмет Бойко е стигнал до Рияд. А дали това е късмет и за народа, е отделен философски въпрос, коментират от Трол Нюз.

Няма официална информация дали премиерът е приел исляма или това е фалшива новина, но присъствието на царя, на който при завръщането му в България, той бе телохранител, породи съмнението, че вождът на ГЕРБерастите се е разбрал със Симеон II за царските имоти. Държавата ще ги върне на монарха, но какво ли ще спечели от това Бойко!? Това остава загадка.