ГРОБ-арите си отиват, професори ги заменят?

Божидар Димитров заговори за професорско правителство след изборите

Доверието в управляващите се топи заради скандалите. Очаква се обаче и след вота на (не)доверие, който БСП инициира, кабинетът „Борисов III“ да продължи да ни управлява, макар че патриотите и ГРОБ-арите трудно се понасят. След европредседателството обаче, „седянката“, (пардон МС-то), ще се разпадне и заради очакваната политическа криза изборите ще се окажат неизбежни. Тогава има шанс учени да заменят дъртите партийни грешници.

Днес историкът проф. Божидар Димитров даде заявка за създаването на професорско политическо движение.

„Ще направим политическо движение, да се измерим колко струваме в очите на избирателя. След това може да се трансформира в политическа партия”, каза бившият шеф на Националния исторически музей в „Тази сутрин” по бТВ.

„Преди година основахме движение „Боянски клуб” на университетски професори и такива от БАН, което щеше да лобира за приемането на неща, свързани с културно-историческото наследство, но не върви. Затова си мисля дали да не възродим традицията от 1935 – 1943 г. на т. нар. професорски правителства. За да стане това, трябва да се участва в политиката”, заяви проф. Димитров.

Вероятността до следващите избори професорите да станат първа политическа сила и да заменят Бойко и Бойковчетата, изглежда малко вероятно да се случи, но защо да не помечтаем!?