Депутат от ГЕРБ се изпусна, БръмбърГейт тресе властта

Незаконно подслушваните са 88, а не стотици, изпусна се Данаил Кирилов. Това май го радва

БръмбърГейт се разраства. Ден, след като директорът на Националното бюро за контрол над СРС-тата Бойко Рашков разкри в парламента, че журналисти и политици са станали жертва на подслушване, депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов се опита да го обори. Той заяви в студиото на бТВ, че подслушваните не били стотици, а 88. Вчера пък главният прокурор Стотир Цацаров и главатарят на ДАНС Димитър Георгиев се кълняха, че масово подслушване нямало.

Вчера Рашков заяви, че дейността на бюрото е блокирана. „Ние не можем да гарантираме на 100% на гражданите, че можем да направим пълна проверка дали те са били подлагани на ограничаване на правата им със специални разузнавателни средства по една причина – тази година установихме, че отговорите, които ни се дават от прилагащите средства, не отговарят на истината“, каза Рашков.

Тази година има три случая на отказ да се запознаем с материалите, на които ДАНС са изготвили своите искания, и един от тези случай касае един много известен човек, добави той.

„Рашков каза, че имало стотици сигнали за незаконно послушване, а в доклада е отбелязано, че има 88 преписки. Опозицията се опитва да използва доклада за СРС-тата срещу ГЕРБ“, каза Кирилов в „Тази сутрин“. Ако това го задоволява, то е време да си обира крушите заедно с началника му от Банкя! Дори и само срещу един български гражданин да са използвани незаконно „бръмбари“, трябва политиците с дългите уши да си понесат отговорността и да се разкарат от политическата сцена.