Жена разобличи общински шеф за кариерата в Банево

Мария Пенова доказа със снимки, че общинското предприятие „Благоустройствени строежи“ ЕООД продължава да нарушава законите и да добива инертни материали

Общинското предприятие „Благоустройствени строежи“ ЕООД продължава да гази законите. Незаконната кариера за инертни материали продължава да работи въпреки писмото от Министерството на енергетиката, от което става ясно, че няма издадена концесия за кариерата. Взривовете продължават. След като шефът на общинското предприятие Иван Апостолов опита да се оправдае, че са спрели да добиват инертни материали, а взривявали само добитите, Мария Пенова го разобличи, като изпрати снимки за рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.

„Това са доказателства, че въпреки твърденията на ръководството на фирма „Благоустройствени строежи“ ЕООД, че не работи, тук кипи усилена производствена и търговска дейност. Подготвеното за взрив поле е на дъното и не е за „укрепване“, добавя Пенева.

Преди седмица гневни бургазлии излязоха на протест срещу взривовете в квартала.

Тогава Апостолов с неохота призна, че „Благоустройствени строежи“ ЕООД няма право да добива инертни материали и се омота съвсем, като се опита да обясни, че нямало нарушение, взривявали само добитите вече скални късове. Протестиращите веднага го контрираха, като заявиха, че от кариерата излизат по 50 камиона на ден. Ясно е, че дейността продължава.

От 2015 г. до момента взривовете не са спрели, а добивната дейност уж е забранена. Хората се оплакват и от шум, и от замърсяване заради честото преминаване на камиони.