Предпредседателски : „България е корумпирана, но не създава проблеми за ЕС …“

Когато говорим за корупция в БГ територията има азбучни примери с участието на Главното действащо лице в бъдещето европреЦедателство и един от тях е „Булгартабак“

За приватизацията на българския тютюнев холдинг е писано многоСлед няколко неуспешни опита през последните две десетилетияпровалени поради политическата намеса на ДПСмажоритарният дял в дружеството (79,83%) беше продаден през септември на 2011 гпри правителството „Борисов 1″. Купувач по документи се явява австрийската фирма BT INVEST GmbH. Дружеството е създадено на 05.04.2011 и е класическа „пощенска кутия“. Сделката е финансирана от инвестиционното крило на руската банка ВТБа КТБ се явява в ролята на „консултант“.

Руският параван ВТБ, управляван в България от братята Милен и Георги Велчеви е само за прикритиеВероятно руската банка не се е включила в схемата про боноа срещу процентосребрен три години покъсно.

Това са видимоститеСкрити собственици имаПри това няколкоСред тях има и политически лицакоито не са декларирали собственосттаИма и мръсни пари в тази сделкаМного паримного мръсни и дори криминални. Това въобще не интересува българските правоохранителни органи. С действията и бездействието си те съучастват на престъпната схема – bivol.bg/bulgartabak-mafia-1.html

Писмо до Посланика на САЩ Марси Рийс, публикувано от Биволъ развива тезата за корупционна комисионна получена от Ахмед Доган и Бойко Борисов (по 10% от капитала на LIVERO)за да благословят политически сделката. 10% е получил и Александър Сталийскикойто е от „вътрешния доверен кръг” на БорисовСпоред оперативните данни Премиерът е получил своя дял по предварителен договор с Пещаците за 10% от LIVERO през SEDONA, а Доган и Сталийски имат подобни договори с Василев и Ирена Кръстева през PANIM.

Политическият чадър на мега сделката е бил материализиран чрез три офшорни компании (трите „десетки“ както ги нарича адв. Ангелов в писмото си до Василев). Това са GRAND INVESTORS (Бойко Борисов)INTER PROJECTS GROUP (Ахмед Догани VITALITY INVEST (Александър Сталийски). 

Може би затова в Доклад на държавния департамент на САЩ за България от март 2017 г. е записано :

Дали го е чел авторът на обширна статия в „Ди Цайт“ Томас Розер не знаем, но той филисофско-примиренчески е написал : „На страната най-много й вреди корупцията и слабостта на правовата държава. Според проучване на Европейския парламент от 2016 година, корупцията струва на България годишно почти 15 процента от социалния й продукт. Могъществото на олигарсите и бизнес-интересите здраво държат политиката и правосъдието в ръцете си. Докато в съседна Румъния политиците-нарушители като на конвейер се изправят пред съда, в България корумпираните държавни служители все още почти няма от какво да се боят.“

Много по-точна е оценката на проф. Николай Слатински, който коментира тази европейска позиция в своя дневник във Фейсбук –Nikolay Slatinski :

„България е корумпирана, но не създава проблеми за ЕС..

„Ди Цайт“ изглежда живее в друго време.
Нелепо теза с абсурдна логика!
ЕС нямало защо да се опасява, че една негова държава-членка е корумпирана. Голяма работа! Много важно!! От корупция още никой не е умрял…

Е, в известна степен е неудобно че точно тази държава ще поеме след няколко дни европредседателството, ала ЕС и това ще преживее. Той и без това не живее пълноценно, а преживява и преживя двойни стандарти.
Малко като цирей на лицето на ЕС е корупмирана страна да говори от негово име. Но ще му сложим фон дьо тен и няма да се вижда. Шест месеца ще минат като миг. И всичко ще дойде на мястото си.

Наистина е прав Талмудът, че ние виждаме нещата не такива, каквито са те, а такива, каквито сме ние..
Всъщност не написаното в „Ди Цайт“ е проблемът. Ако то беше проблемът, не си заслужаваше какъвто и да било коментар.
Проблемът е, че каквото „Ди Цайт“ пише, това ЕС мисли.
Даже не точно ЕС, а неговите лидери.
Европейските лидери виждат нещата не такива, каквито са нещата, а такива каквито са те, лидерите.
Не стратегически лидери, а конюктурни политикани.
Не дългосрочни визионери, а преходни еврократи.
Персони, лишени по оперативен път от способност да бъдат на нивото на мисията, която има ЕС и ролята, която те трябва да играят в ЕС.
При такива лидери на такъв ЕС няма проблем такава държава с такава корупция да е председател.
Какъвто ни е-ес-ът, такова му и преЦедателството.“

Мдаа … Баш ПреЦедателят с комисионна, баш ага-патриотът Доган почетен председател на ДПС и той и най-корпулентният български депутат Пеевски на кранчето за източване и преточване на едни пари в едни офшорки …

Ама колко европейско и антикорупционно изглежда това, господа еврочиновници във Вашите широко затворени очи ?! Това ли е следващата фаза на избелването на капитали и биографии в метаморфозата от диктатурата на пролетариата към диктатурата на парите?!

Вчера един друг професор, Евгений Дайнов го написа много точно също във Фейсбук :

„Честито. Предстои ви, драги, да бъдете не само плячкосвани, но и да бъдете превърнати в крепостни на някой местен дебелак.

Дотук го докарахте с това послушание и с „Бойко поне не е комунист…“

Та – когато утре се събудите без бизнес, без имот, без свобода и без живот, да знаете, кой ви е виновен.“

Това ли са стандартите на Европейския съюз ?!

„Авантаж“