Радан Кънев: Мутри проправят път за имотите си в Банско

 Близо 200 екоактивисти и тази вечер спряха движението в центъра на София

Втори лифт на Банско няма да има, мутри проправят път за собствените си имоти. Това каза в интервю за „еМисия България“ по biТelevision Радан Кънев.

„В мътната вода българските мутри са свикнали да ловят шарани. Те обичат правната несигурност. Харесват им режима на изключенията, на временните решения, на неясността“, добавя той.

Финалното решението за строеж на втори кабинков лифт в Банско, вместо да реши казуса окончателно, предизвика вълна от нови протести и реакции на недоволство.

Според адвокат Кънев, промените са изменение на вече изтеклия план за управление на Национален парк „Пирин“. По думите му, изкуствено се създава нормативен хаос, който е в интерес на определени лица и създава предпоставки за премахване на конкуренцията. Кънев посочи, че последните решения са против интересите на гражданите, на природата и на бизнеса. Той смята, че този ход ще бъде обжалван и тези изменения няма да влязат в сила скоро, както и че втори лифт на Банско няма да се появи.

Въпреки дъжда и снега близо 200 екоактивисти и тази вечер спряха движението в центъра на София, съобщава Нова телевизия.

Първоначално те затвориха кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Граф Игнатиев”, а след това тръгнаха на шествие към „Орлов мост”. За половин час преминаването и оттам беше невъзможно.

Екозащитниците настояват в природен парк „Пирин” да не се строи.

Протестиращите скандираха „Оставка“ и „Мафия на власт“. Мафиотите от Министерския съвет обаче нямат намерение да се разделят с меките си кресла.