Социолог разкри защо Доган подкрепи васала от Банкя

Борисов направи много голяма сделка с ДПС, която не е задкулисна, заяви Андрей Райчев

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган приема премиера Бойко Борисов за спасител на ДПС. Затова и в реч пред партийния актив преди дни заяви, че в момента няма алтернатива на ГЕРБ, обясни социологът Андрей Райчев в „Тази сутрин“ по бТВ. Според него Бойко е единственият, който има легитимното право да защитава Реджеп Ердоган в Европа и с тази посланическа роля се нагърбил, след като се разбрал с Ердоган бежанците да не прекрачват границата ни, а командваната от Анкара партия ДОСТ да изчезне от политическата сцена.

„ДПС беше смъртно ранена с Лютви Местан. Това е рана много близка до сърцето. Бойко Борисов направи нещо като голяма сделка с тях и тя не е задкулисна с уговорки“, коментира Райчев.

Това обяснява защо Соколът подкрепи притеснения от предстоящия вот на недоверие ГЕРБерастки вожд.

Ясно е, че Доган и Пеевски нямат никакъв интерес Борисов да пада. Бизнесът върви. Местан е в девета глуха, а недоносчето ДОСТ е извън парламента и няма шанс да влезе, ако васалът от Банкя не си отиде.

Ако обаче Корнелия Нинова успее да събори марионетното българско правителство, султан Ердоган ще се намеси отново в българската политика и ще стане страшно. Той няма да допусне васалът му да си отиде от политическата сцена.