Глобяват фирмата, оставила без покрив блок в „Изгрев“

Според техническия ръководител до 10 дни ще бъдат възстановени всички щети на пострадалите семейства

Фирмата-изпълнител, която остави блок в бургаския квартал „Изгрев“ без покрив след саниране, ще бъде глобена съгласно договора. До това решение стигнаха от Община Бургас след оглед на щетите по сградата. От администрацията казаха, че това е първият възложен блок за саниране на фирмата и ако щетите не бъдат оправени в кратки срокове, ще прекратят договора, съобщава БНТ.

Влага, мухъл и изгорели уреди видяха при огледа в блок 9 служители на общината. Те са категорични, че ще следят стриктно дали се изпълнява графика и дали са отстранени щетите на хората. В противен случай освен глобата ще бъде прекратен и договора.

„Смятам, че фирмата ще си изпълни ангажимента да възстанови за собствена сметка всички щети, които са нанесени в апартаментите на хората. Ако това не се случи, ние имаме възможност да задържим гаранцията по изпълнение на договора. Със сумата, която е по тази гаранция, колкото е възможно също да обезщетим хората“, заяви заместник-кметът Чанка Коралска.

До утре се очаква фирмата изпълнител да изготви авариен план за работа, за да може да приключи в срок със санирането на блока. Според техническия ръководител до 10 дни ще бъдат възстановени всички щети на пострадалите семейства.

Правени са описи при предишните наводнения сега отново ще минем с представител на общината, за да направим оглед и описи и съответно ще бъдат възстановени щетите, каза техническият ръководител на фирмата- изпълнител инж. Росен Нецов.

От фирмата изпълнител заявиха, че за първи път чуват за изгорелите уреди на семействата, заради водата и влагата и не знаят дали ще бъдат обезщетени хората за тях.