Депутат изкара България блато

То е на корупцията и в него потъваме непрекъснато, каза Жельо Бойчев от БСП

Аз се замислям България дали не е едно блато, само че е блато на корупция, в което потъваме непрекъснато. Това каза депутатът от БСП Жельо Бойчев в интервю за bTV.

Ако трябва да поставим нещата в две плоскости, едното е начинът, по който се изразходват публичните средства. Нещо, за което трябва всички български граждани да са убедени, че става по законния и най-ефективния начин. Там са всички обществени поръчки. Санирането е емблематичен пример. И вие сте изнасяли много случаи, буквално в един квартал, идентични сгради – разлика в цените. Индикативните цени, с които започна програмата, се намаляваха два пъти. В момента се разходва огромен ресурс“, заяви депутатът в предаването „Тази сутрин“.

„Ако влезем в пътищата – нима не сте показвали вие и вашите зрители не са наясно какво е качеството на изпълнението? Нима има договор за магистрала, които е завършен, без да е актуализирана цената? То не бяха преовлажнени площи, тресавища, свлачища. Аз се замислям България дали не е едно блато, само че е блато на корупция, в което потъваме непрекъснато“, добави Бойчев.

По думите му сградата на НДК е „събирателен образ на всичко това – по начина, по който се провежда една обществена поръчка, по начина как от 17 млн. се анексираха договорите и в крайна сметка стигнаха до 45 млн., никой не знае какъв е резултатът. „Беше уволнен директорът. Той обясняваше, че има натиск от министъра да подписва договори“, каза още червеният депутат.

„От БСП са търсили някакви мотиви, за да внесат вот. Посочили са „Суджукгейт“. Разкритието за тази велика афера го направи Борисов, след което човекът подаде оставка от парламента и беше отстранен от всички постове в ГЕРБ“, каза пък Тома Биков.

Много майсторски четете избирателно мотивите, контрира обаче Бойчев.

От спора между тях стана ясно, че България е блато заради корупцията и скоро няма да излезем от него.