Жертви на некачественото саниране ще съдят Община Бургас колективно

Фирмата, която ги остави без покрив, е на път да постави рекорд – за пет месеца не е завършила нито един вход в блок 9 на комплекс „Изгрев“

Стотици бургазлии останаха без ток и покрив. Фирмата, спечелила поръчката на блока им, е на път да постави рекорд по саниране – за пет месеца не е завършила нито един вход. След преживения кошмар те завели колективен иск срещу общината, съобщи бТВ.

Потърпевши от калпавото саниране на блок 9 в ж.к. „Изгрев“ се заканиха, че ще искат не само компенсация за щетите, а и заради стреса, който са преживели.

Четвъртото поредно наводнение откакто блокът им се санира оставя Станка Добрева и семейството ѝ без ток 24 дни. На свещи прекарват и празниците. Токов удар едва не убива и внучката ѝ.

Голяма част от покъщнината в дома им е унищожена.

От течовете се наводняват апартаменти дори на средните етажи.

Продължилият прекалено дълго ремонт и пропуските изнервят хората.

Фирмата изпълнител на проекта оставя блока и без покрив – подизпълнител, без знанието на никой, махнал всички ламаринени обшивки на покрива.

Според общинарите липса на контрол и трудна комуникация с главния изпълнител са довели до кризисната ситуация. „Винаги фирмата обещаваше, че от следващата седмица ще има мобилизация”, каза зам.-кметът по строителството Чанка Коралска.

Сега бригадите отново са сменени, а контролът – затегнат. Прави се и нова обшивка на покрива.

От 101 завършени блока в Бургас до сега при четири има проблеми. По време на санирането оплакванията са по-чести, но докато са в гаранция щетите трябва да бъдат отстранени за сметка на изпълнителя, обясниха от общината.