Слугува ли Бойко на гей лобитата?

 Натискът на едно „наднационално гей лоби“ да получи достъп до подрастващите деца датира в България от поне 2005 година насам, разкри Магдалена Ташева

Родолюбци от цяла България се събраха на протест срещу приемането на Истанбулската конвенция в София. Според тях има достатъчно закони, които защитават от домашно насилие, а документът противоречи на християнския морал. В студиото на „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR пък бившият депутат от „Атака“ Магдалена Ташева каза, че натискът на едно „наднационално гей лоби“ да получи достъп до подрастващите деца датира в България от поне 2005 година насам.

Протестиращите искат референдум по казуса. Следващият им протест е обявен за събота.

След като управляващите отложиха ратификацията на докумнта, разделил общественото мнение, миналата седмица премиерът Борисов обяви, че страната ни ще приеме т.нар. „Истанбулска конвенция“ с резерви.

На този фон пък стана ясно, че анкети, инициирани от фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“ вече са достигнали до учениците.

„Това не е никаква изненада, защото натискът на едно „наднационално гей лоби“ да получи достъп до подрастващите деца датира в България от поне 2005 година насам“, коментира Ташева.

По думите ѝ още оттогава, със свои „агенти за влияние“ в Министерството на образованието и други ведомства, се стигнало до това държавата ни да приема национален план за равнопоставеност между мъжете и жените, в който интегрална част била винаги борбата или преодоляването на стереотипи, основани на пола.

Защо толкова премиерът държи Истанбулската конвенция да бъде приета от страната ни? Възниква въпроса дали той не слугува на същото това гей лоби, за което говори Ташева.