Чакаме зеления Бойко да узрее, за да си падне сам

Поли Паунова се занася с „бедния“ Делян Добрев, предлага доброволческа кампания, защото е родителите му са потънали в дългове, а той самият живеел под наем

Единствената мисъл, която ме крепи в тоя смисъл е, че Бойко Борисов е зелен човек. Което пък роди безсмъртния вече лаф, че го чакаме да узрее, за да си падне сам. Това каза в водещата на „Хайд Парк“ по biТelevision Поли Паунова.

Седем процента, или иначе казано 350 хиляди българи са съгласни, че мъж може да удари шамар на жена. Това сочи социологическо проучване, публикувано от Галъп интернешенъл през изминалата седмица. На този фон мъж буквално уби жена си от бой в Хасково. И пак – на този фон българските политици се оказаха едни консервативни люде, които не искат да ратифицират Истанбулската конвенция, която се занимава с насилието над жени. Българският прочит на документа бе фундаментален – то не бяха транссексуални бежанци, то не бе трети пол“, коментира журналистката.

Затова смело можем да заключим, че българският политик има един голям страх – да не му направят джендър. Той не знае какво е това, но според него със сигурност се прави, и със сигурност той е потърпевшият. Иначе при толкова много консерватори в България – да се чуди човек защо всички те избягват сблъсък с най-видния либерал у нас Делян Пеевски. Че и му услугват непрекъснато“, добавя Паунова.

И като споменах името му – сетих се за един негов съименник. Делян Добрев. Депутатът от ГЕРБ, който ту подава оставка, ту си я изтегля, да не вземе да се окаже, че трябва да напусне парламента. Та, той тази седмица обясни как родителите му са потънали в дългове, а той самият живеел под наем. Нищо че дълговете на семейството му са към … офшорна компания, пак свързана със семейството им. Това са подробности“, заяви Поли Паунова.

Затова предлагам с един дарителски номер на правим доброволческа кампания за депутата. Поне наема му да платим. Помните – преди години и Пеевски имаше само един двайсет годишен авотомобил, пък сега е милионер. С дарения, с нашите дарения. Затова дайте да съберем някой лев доброволно, защото изглежда че те така или иначе си ги вземат“, добавя тя.

Иначе – миналите доброволно казарма ще получават предимство при кандидатстване в университет или за държавна работа. Браво! Отлична идея, България 2018 година, усеща се като 1971, примерно. Добре че повечето идеи на патриотите обаче остават в сферата на бълнуванията. Разбира се, ако не се отнася въпросът за шум, тоалетни или подаряване на Пирин“, коментира ТВ водещата.

По темата Пирин – Министърът на околната среда и водите Нено Димов отхвърли в петък предложението на алпиниста Боян Петров за компромисно решение на казуса Пирин и така потвърди съмненията, че концесионерът в Банско няма да се задоволи само с втория кабинков лифт. Ден по-рано пък премиерът Бойко Борисов се кълнеше, че само това ще се строи“, припомни тя.

Реално отказът на Димов в плана за управление на парк „Пирин“ да се запише строежа само на втората кабинка е знак, че са възможни и други ски строежи, стига „Юлен“ да внесе инвестиционни предложения за одобрение в ековедомството. Това всъщност беше ясно още в самото начало от формулировката на новите текстове, но правителството се скъса да обяснява, че ще се строи само втория лифт“, заяви Паунова.

Иначе Министерският съвет официално призна, че не знае кой стои зад Юлен. Нищо че в началото на месеца адвоката на фирмата обяви в интервю, че “институциите знаят кой е действителният собственик”. Единствената мисъл, която ме крепи в тоя смисъл е, че Бойко Борисов е зелен човек. Което пък роди безсмъртния вече лаф, че го чакаме да узрее, за да си падне сам“, добавя тя.

И ако премиерът пренася щъркели и кокичета, заради своята зеленост, то е крайно време да разбере, че всички останали в тази държава не са зелени. Уморени са. От простотии. От беззаконие. От несвързани обяснения на провалени политици. Уморени са – от наема на Делян Добрев, от щъркелите на Борисов, от идеите на Каракачанов, от стабилността. От лъжите на всички тях. Лъжи, че живеем в нормална, демократична държава“, подчерта Паунова.