Ще анатемосва ли църквата Бойко и министрите му?

Архимандрит Дионисий предлага да им бъде забранено да влизат в храма заради срамната Истанбулска конвенция за третия пол

България може да се окаже единствената страна в света с анатемосани управници. Христолюбивите българи чакат Светия синод на Българската православна църква да приеме решение срещу антихристите, които искат страната ни да ратифицира срамната Истанбулска конвенция за третия пол. Вероятността това да се случи е малка, но днес архимандрит Дионисий каза в ефира на Нова телевизия, че на премиера и всички министри, подкрепили Истанбулската конвенция, трябва да им бъде отрязан достъпът до храма. Що се отнася до народното представителство, тези, които си позволят да гласуват подобно нещо, би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата, каза той в „Здравей, България“.

В текста на конвенцията едни виждат надежда, а други – разврат. И обществото се раздели на две по темата що е то социален пол.

„Сътвори Бог човека, мъж и жена, по свои образ и подобие. Наш дълг е да припомним на народа- горко на ония, които доброто наричат зло, тъмнината- светлина, горчивото за сладко”, заяви старозагорският митрополит Киприан.

В подкрепа на Светия синод се обяви и католическата църка у нас. А православните свещеници стигнаха още по-далеч. От утре във всяка църква ще се проси Божията помощ.

„Призовавам Народното събрание да не ратифицира Истанбулската конвенция, призоваваме българите да съхраняват вярата”, заяви митрополит Киприан.

Браво на владиката! Братята му от другите епархии и от Светия синод трябва да анатемосат всички, които са врагове на вярата ни! Църквата трябва да продължи да се бори срещу хомосексуализма, лесбийството, педофилията и всички останали извращения! Всички предатели, които дръзнат да подкрепят Истанбулската конвенция, трябва да бъдат анатемосани!