Бизнесът и властта убиха Петър Христов?

Това е мафиотско убийство, каза Георги Вълев, който е осъден до живот като поръчител по делото „Килърите”

Бизнесът и властта убиха Петър Христов. Това каза Георги Вълев, който е осъден до живот като поръчител по делото „Килърите”. Той отрече пред камерата на bTV да е свързан с разстрела на великотърновския бизнесмен. Интервюто бе излъчено в „Тази сутрин“.
„Не можах да повярвам, че е убит. Помислих си, че е някой друг е застрелян, защото мислих, че Петър Христов не може да бъде убит“, заяви Вълев.
„Той няма врагове и е със силните на деня. Не съм му бил конкурент никога. Той не е хотелиер, а аз съм. Бил съм в хазартния бизнес, а той не е бил. Той е в охранителния, аз – не съм. Тъй като Петър Христов е бил човекът на ГЕРБ – в тази връзка съм коментирал, че когато се намеси политиката, правото излиза от съдебната зала“, разказва затворникът.
„Той организираше кампанията на ГЕРБ, в неговите заведения ставаха купоните по този повод, когато спечелиха, бяха важните гости и скъпите гости. В публичното пространство излезе, че първото му спонсорство било 30 хиляди лева. А моето беше 3 хиляди лева тогава“, добавя Вълев.
„Това не е политическо убийство, според мен няма нищо общо с политиката. Това е мафиотско, чисто криминално, на икономическа основа убийство. Според мен, те отклоняват общественото мнение. Те си знаят кой. Косвеният виновен според мен е този, който е дал толкова много власт и бизнес на Петър Христов, колкото той самият не може да се справи и да поеме“, коментира затворникът.
От ГЕРБ уточниха за bTV, че Петър Христов е дарил 30 хиляди лева само веднъж, през 2007 г. Други дарения Петър Христов не е правил.