Убийците на Петър Христов никога няма да бъдат открити

Братските спецслужби, които са ги изпратили, никога няма да допуснат това, коментира адвокат Емил Василев

Убийците на търновския СИК-аджия Петър Христов никога няма да бъдат открити, както и тези на Илия Павлов и Емил Кюлев. Това прогнозира бившият депутат Емил Василев. Братските спецслужби, които са ги изпратили, никога няма да допуснат това, сподели той във Фейсбук.

Според него дори и братята македонци не ни щат за приятел и това е обида за България.

„61 депутата в 120 членния парламент на Македония гласуваха „За“ приятелство с единствения си съсед, който не им мисли злото. Очевидно братята македонци нямат нужда от приятели, щом с гласа на един депутат се прави тази историческа ратификация. Ако бях все още депутат в българския парламент, щях да гласувам против този договор и щях да настоявам за оттегляне на подкрепата за Македония за НАТО и ЕС“, споделя адвокат Василев.

Договорът за добросъседство бе ратифициран днес.

Опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ бойкотира заседанието на парламента. Партията твърди, че договорът вреди на националните интереси на Македония, съобщава news.bg.

Договорът за добросъседство между двете държави беше подготвян в продължение на няколко години. На 1 август 2017 г. премиерът на Македония Зоран Заев и българският му колега Бойко Борисов се подписаха под договора на церемония в Скопие. През ноември 2017 г. Министерски съвет внесе споразумението в българския парламент за ратифицирането му.

Оправданието „Опозицията в Македония е бойкотирала парламента“ не върви, защото когато става дума за исторически актове и за национални стратегии отговорните партии влизат и гласуват, коментира Емил Василев.