Чистката продължава, „Наглите“ разстреляха и „сивия кардинал“

Петър Христов, който бе основният спонсор на лечението на Мануела Горсова, е застрелян от мафиотите, които са вероятно отговорни и за седморното убийство в Нови Искър

Бизнесменът Петър Христов, който е близък до ГЕРБ и стои в основата на разбиването на бандата за отвличания „Наглите“, е бил разстрелян днес в София.

49-годишният мъж отивал на работа. Убийците го причакали пред офиса му, съобщава bTV. По него са стреляли 8 пъти. 5 от куршумите са го уцелили.

Бизнесменът е собственик на фирми в хранителната промишленост и строителството. Има контакти и на най-високо ниво в политиката.

Шумът от преминаващите по булеварда коли заглушава изстрелите.

Христов е закаран в болница от шофьора си. Прострелян е няколко пъти и умира в реанимацията.

Килърът със сигурност е следил жертвата си – вероятно от дупка в прозореца на третия етаж на изоставен строителен обект. Хора, които работят в района, разказаха, че прозорецът е разбит преди няколко дни.

Предполага се, че именно оттам е стрелял убиецът. Един от свидетелите разказал, че е видял тази сутрин, около 8 ч., вътре да влиза неизвестен мъж със зелена жилетка.

„Основните версии, които издигаме в този момент, са свързани с неговия бизнес. Има интереси в строителството, има интереси в хранително-вкусовата промишленост. С добра репутация е сред обществеността. Не изключваме и версии, свързани с личния му живот”, съобщи Христо Терзийски, директор на Главна дирекция “Национална полиция”.

Петър Христов не се е чувствал заплашен и не е имал охрана. Негови приятели го описаха като спокоен и отговорен човек.

През годините 49-годишният Христов има разностранен бизнес в охранителната, млекопреработвателната, строителната сфера. В светлините на прожекторите попада след катастрофата, предизвикана от Максим Стависки. Именно Христов беше основният спонсор на лечението на Мануела Горсова.

Във Велико Търново го наричат „сивия кардинал“, подпомагал е институциите в града. Близък е до ГЕРБ.

Наскоро след отвличането на Адриан Златков, името му беше осветено като човекът, който е помогнал за разкриването на бандата на „Наглите”.

Възможно е той да е застрелян от тях или от мафиотите, които са отговорни за шестте убийства в Нови Искър. Може би те са „самоубили“ и сочения за убиец Росен Ангелов.