Кой от Поморие се намира в гръцки арест за наркотици?

Черноморската перла на мафията, както е известен град Поморие в цяла България, а вече и в Европа, е меката на дрогата, организираните престъпни групи, представители на местна власт със спорна репутация и мокрите поръчки срещу журналисти, чиито разкрития са много неудобни за властимащите дерибеи.

През месец януари (след 17.01.) на 2018 г. в Гърция е задържан помориецът Дойчо Дойчев. По предварителна информация от няколко независими един от друг източници, акцията е била по сигнал до гръцките служби, касаеща пренасянето и разпространението на наркотици от България в южната ни съседка. Дойчо Дойчев в момента се намира в ареста в Гърция, на 70 км от столицата Солун, в град популярен с наситения си и пищен нощен живот.

Кой е Дойчо Дойчев?

Дойчо Дойчев

 

Дойчо Дойчев е младеж от град Поморие, който от малък иска да е „замесен“ и  в „играта“. В черноморския град е познат като протеже на Георги Дърлянов,

известен в различни среди като „Гошо Тъпото“.

 

 

От своя страна Георги Дърлянов – „Тъпото“ също много харесва да се изживява като гангстер. През октомври на 2017 година, при проверка от органите на реда на МПС с водач „Тъпото“, е установено, че превозното средство е с 6 абсолютно затъмнени стъкла. Возилото е  марка „Ауди“ S8, с рег. н. А 2970 МТ. На водача е наложено административно наказание, а допълнително поставеното слънчезащитно фолио е премахнато.

Чия собственост е аудито и кой го ползва?

Христо Широков, общински съветник на Поморие от ДПС
Христо Широков, общински съветник на Поморие от ДПС
Апостол Петков - "Тольо" (охрана и шофьор на общинския съветник от ДПС Христо Широков) и Георги Дърлянов (шофьор и протеже на Христо Широков).
Апостол Петков – „Тольо“ (охрана и шофьор на общинския съветник от ДПС Христо Широков) и Георги Дърлянов (шофьор и протеже на Христо Широков).

Георги Дърлянов – „Тъпото“ е протеже на общинския съветник от ДПС в Поморие Христо Широков. S8-цата се ползва дълго време от Широков, а като негови шофьори се редуват  „Тъпото“ и Апостол Петков – „Тольо“. Автомобилът с рег. н. А 2970 МТ тогава е собственост на фирма „ИЗИ РЕНТ“ ЕООД, с офиси в Слънчев бряг и София, дейността й е  даване под наем на леки и лекотоварни автомобили, а управители са близнаците Борислав и Велислав Даневи.

През 2018 година мощното Ауди е вече със сменен рег. номер от А 2970 МТ  на CH 6050 AC (черно на цвят). По това време пред дома на Георги Дърлянов спира и друг лек автомобил с марката „Ауди“ и рег.н. А 0717 АП (бяло на цвят). И двата автомобила са отново с напълно затъмнени 6 стъкла, а общото между тях е, че се водят собственост на Саша Тодорова Янакиева. Тя е била едноличен собственик на фирма „Вихри“ ЕООД, но е със заличено обстоятелство на капитала и е прехвърлила дяловете си на Янко Христов Янакиев. Вероятно неин съпруг. Колите се използват предимно от Георги Дърлянов, протеже на Христо Широков, а бялото Ауди и от неговата приятелка. Предполагаме дъщеря на Янко и Саша Янакиеви.

При проверка от пътна полиция през първия месец на 2018 година е наложено административно наказание на водача на бялото Ауди, като слънцезащитното фолио от предното панорамно и предните странични стъкла е премахнато.

 

При проверка на черното „Ауди“ не са констатирани нарушения. Това е така, защото само преди дни лекият автомобил с рег. номер CH 6050 AC е спрян между новия и стария град на Поморие при акция на БОП и слънцезащитното фолио е премахнато. Управлявал го е Георги Дърлянов – „Тъпото“.

Кой и с какви пари е закупил двата автомобила, защо определени лица се изживяват на мутри (протектирани от местната власт?) и си затъмняват стъклата на автомобилите, има ли отношение към това, че общински съветник се движи с охрана до заседанията на общинския съвет, кой е изпратил Дойчо Дойчев в Гърция, защо е той там в ареста?! – са въпроси, на които трябва да дадат отговор българските служби, известни сред европейските си партньори като „брокери на класифицирана информация и разработки“.

Публикуваме един фотос за тяхно улеснение:

Георги Дърлянов - "Тъпото", протеже на Христо Широков
Георги Дърлянов – „Тъпото“, протеже на Христо Широков
Ради Рашков (общински съветник на Поморие), Любомир Славов – „Мазния“ и Апостол Петков – „Тольо“.

Най-отпред в средата е застанал Ради Рашков – общински съветник на Поморие. Над него в ляво се намира Любомир Славов – „Мазния„, който в момента е с повдигнато обвинение от специализираната прокуратура за тартор на ОПГ за разпространение на наркотици. В средата, над общинския съветник Ради Рашков и в дясно от „Мазния“, се намира Апостол Петков – „Тольо“, шофьор и охрана на общинския съветник на Поморие от ДПС Христо Широков.

Христо Широков придоби популярност след стрелбата в ресторант „4YOU“ в Слънчев бряг, където Димитър Желязков – Очите беше смъртоносно ранен и след това оживя по чудо. Според други електронни медии, Димитър Желязков е бил използван от „други хора“ като оръжие срещу Божидар Кузманов – Кравата, превръщайки го в пушечно месо (виж тук).

След инцидента, в репортаж за bTV Божидар Кузманов – Кравата заяви, че през цялото време е разговарял с Христо Широков и е имал среща с него във „4YOU“, а не с Димитър Желязков.

Към настоящия момент общинският съветник от ДПС Христо Широков и кметът на Община Поморие от ГЕРБ Иван Алексиев поддържат близки отношения, които обаче не демонстрират публично от 15 януари на 2016 година, когато, след поръчка от овластени лица в черноморския град, на 14 януари вечерта бе жестоко пребит журналистът Стоян Тончев.

На 26 февруари 2018 г. в Районен съд – Поморие стартира делото за побоя над Стоян Тончев.

Стоян Тончев