Ще свали ли Волен болният „Борисов III”

Тече процес по самосваляне на правителството, коментира заместник-председателят на БСП Антон Кутев

Волен Сидеров ще е човекът, който ще събори кабинета на Бойко Борисов, пророкува заместник-председателят на БСП Антон Кутев.

Правителство не се сваля отвън, а отвътре и за мен върви процес по самосваляне на кабинета, каза той в „Тази събота“ по бТВ.

Той посочи, че управляващите вървят от един гаф към друг.

Вътрешни сили в ГЕРБ и управлението доведоха от оставката на Теменужка Петкова – борба за власт, не съображения по сделката, коментира Кутев.

„Дали е кума не ме интересува, проблем е кой управлява електропреносната мрежа. Това не бива да е частна фирма, която очевидно няма капацитета и финансите да го прави. Верният ход беше да стане държавно, да се изкупи ерп-то. Те са по определение отговорност на обществото”, коментира червеният депутат сътресенията в кабинета преди дени продажбата на ЧЕЗ.

Според него от приватизация не се печели, а държавата трябва да се върне в управлението на ключови сектори. „Не разбрах какво спечелихме при хиляди предприятия, които се приватизираха и се продадоха на скрап. Държавата трябва да се върне не само в енергетиката”, добави той.

Навярно повечето българи споделят възгледите на другарят Кутев за държавата и за освобождаване на България от монополите, но както казваше Николай Хайтов – „Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто – да го направиш“.

Другарите от столетницата имаха достатъчно шансове да докажат какво могат. Те се провалиха. Сега е ред на болните мозъци от „Борисов III” да се сгромолясат и българите съвсем ще загубят доверие в политиците. Дъртите партийни грешници, чиято единствена цел е да са по-близо до държавната хранилка да внимават, защото от многото лапане се хваща подагра. Крайно време е да се обединим срещу лапачите. Само революция може да ни спаси от мафията, лапнала държавата.