Кървава драма в Айтос, пияни циганчета заклаха бездомник

Убили го за удоволствие, наръгали го 32 пъти с нож, който си разменяли

Двама млади мъже от ромски произход са задържани за жестокото убийство на бездомен възрастен мъж в Айтос, съобщиха днес на брифинг в прокуратурата в Бургас. Според шефа на ОДМВР в морския град Калоян Калоянов деянието е извършено за удоволствие – без никакъв друг мотив, информира бТВ.

Престъплението е извършено на 2 февруари, като, според прокуратурата, 20-годишният Желязко Данчев и 16-годишният Ясен Стойчев след употреба на алкохол нахлули в постройката, обитавана от 70-годишния Асен Пуров. Той спял, но двамата младежи започнали да го удряли с юмруци по главата, а освен това го намушкали 32 пъти в корема и врата с нож, който си разменяли. След убийството пили още.

Ст. комисар Калоянов уточни, че единият от младежите е девето дете в семейството и никога не е ходил на училище. Той е безработен, а в миналото си има две прояви за кражби. Вторият е пето дете в семейство с шест деца. Ходил е на училище до 2 клас, не работи и е с една проява за кражба на метални отпадъци.

Присъдите, които могат да получат извършителите на тежкото, немотивирано и извършено по особено жесток начин престъпление е от 10 до 20 години лишаване от свобода за пълнолетния извършител, и от 5 до 15 години затвор за непълнолетния извършител.