Шофьори от Равда проговориха за атентатора на летището в Сарафово

Никой не забелязал, че е с перука, но пък им направила впечатление раницата му и антирадара, който изпищял в колата

Таксиметрови шофьори от Равда разказаха за срещата си с единия от терористите, взривили автобус на летището в Сарафово преди близо пет години и половина. Загинаха 7 души, а други 37 бяха ранени.

Атентаторът се е срещнал с двама таксиметрови шофьори в Равда, като е търсел превоз до летището, съобщава бТВ.

Бил е облечен с къси панталони, тениска и шапка, а шофьорите дори не са забелязали, че е носил и перука. На шофьора, който го е взел, му направила впечатление раницата, която мъжът сложил до себе си на задната седалка в таксито. По време на пътуването си говорели за антирадара, който изпищял в колата.

Пред съда даде показани и една от пострадалите при взрива – екскурзоводката Данка Георгиева.

По думите на адвоката ѝ тя не е видяла самия взрив, тъй като е била в гръб. В един момент е проехтял силен звук, а след това жената се е усетила на земята, с лице в асфалта. Неин колега я е отвел надалеч. Спасило я е това, че е била пред автобуса.

На летище Сарафово преди атентата не е имало никакви мерки за сигурност, а всеки е можел да влезе вътре, без значение какво носи, тъй като не е имало кой да проверява. След терористичната атака режимът за сигурност беше много променен.

Междувременно израелски медии обвиниха българската прокуратура, че прикрива обявената за терористична организация „Хизбула“, защото името й не присъства в обвинителния акт за атентата в „Сарафово“, съобщава Би Ай Телевизия.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров пък заяви, че няма как организацията да бъде обвинена.

Очаквано днес никой не обели и дума за „зловещата“ „Хизбула“, а през 2013 година Цв.Цв. повтаряйки като папагал думите на израелския премиер Бенямин Нетаняху, тръбеше, че групировката била замесена и че именно тя финансирала атентаторите. След като ЕС постави „Хизбула“ в списъка на терористичните организации, всички забравиха тезата, че иранската групировка има нещо общо с терора естествено рухна. Управляващите ни обичат понякога повтарят думите на влиятелни еврейски политици.