Бива стабилност, ама такава, че инвеститорите да бягат от БГ териториятата не бива

Егати стабилността в БГ територията – тъпчене на едно място, корупция, липса на законова адекватна защита изгониха ЧЕЗ, гонят и Теленор и много други преди тях …

Не ми е ясно как „Великият“ Винету не може да го разбере или така му е удобно за разчистване бизнеса на #КОЙ и депесарско-десарските му кукловоди ?!

Вярно е, че сме малки … Но над 3.6 млн.  активни клиенти с десетки левове сметки на месец и нови телефони на всяка 1-3  години и на някой не му харесва ?!

Или има други причини посочени по-горе ?!

Чешкият милионер Келнер, който си поръча и плати Нова ТВ си купи и Теленор за сумата от 2,8 милиарда евро (приблизително 27 милиарда норвежки крони), 

Интересен факт, който или показва, че нищо не разбира или точно обратното, че има планове, които в БГ територията ще му донесат добри печалби или в теорията на вероятностите едни пари се избелват и легализират, а зад тях може и да има руски играчи …

Трансакцията включва изцяло притежаваните от Теленор предприятия в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, както и доставчика на технологични услуги Telenor Common Operation. През 2017 г. компаниите на Теленор в ЦИЕ донесоха на групата приходи от приблизително 11,8 милиарда норвежки крони или 9% от общите приходи на Теленор Груп. Приходите преди данъци, лихви, амортизации и отчисления (EBITDA) на тези компании достигнаха 4,1 милиарда норвежки крони или 8% от EBITDA на групата. Компаниите имат общо над 9 милиона клиенти и около 3 500 служители.

Дали отговорът не се крие в простичкия въпрос на кому е изгодно да прави пари в тази западнала част на Европа, ако срещу него има санкции, притискане и му е нужен този плацдарм ?! И защо Теленор не избяга от Гърция ?

Теленор бяха една от най-съществените и сериозни компании някога навлизали на българския пазар. Не искаха на всяка цена да продават, а искаха да правят пари по нормален и неособено познат тук начин – без подкупи и без корупция и без необосновано много по-ниски цени.

Излиза, че точно тяхната политика не съвпадна с апетита на нашите стабилни в корупцията управляващи и ето че и те напускат България.

Впечатляваща герберска стабилност, нали ?!

колаж : Авантаж

 

Свободен автор – Философът