„Борисов III” се клати, задават се нови избори

Борисов не е човек, който иска да управлява на всяка цена, оставката му е в джоба, коментира социологът Андрей Райчев

ЧЕЗ не е най-важното буре с барут за правителството. Преди това имаше ограда, здравеопазване, хасковкста история и редица други скандали. От няколко месеца сме от скандал в скандал. Нещата вървят – скандал от нещо, скандал по всеки повод, скандал от нищо. Когато се стигне до скандал от нищо, вървим към избори. Това каза в „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR социологът Андрей Райчев.

Той коментира протестите за незабавна оставка на правителството и редицата други скандали, съпътстващи кабинета „Борисов 3“.

Според него депутатите вече спорят предизборно, защото има подсъзнателно чувство за предстоящи избори и те вече са в разговор между конкуренти за властта.

„Борисов не е човек, който иска да управлява на всяка цена. Не е властови настроен. Той е подвижен, оставката му е в джоба. В момента той е на жътва, но вместо управлението да се радва, има скандал в къщата с жената. Надявам се да не се стигне до избори по време на председателство“, добави Райчев

По думите му БСП не е алтернатива, но е силна опозиция, каквато страната ни не е виждала от много време.

„Преди опозицията мънкаше в парламента. Сегашната свали председателя на Народното събрание. Нинова почти задава дневния ред. Това, че една опозиция е силна, не означава, че може да управлява“, коментира социологът.