В Бургас дупчат дървета и ги пълнят с нафта!

В последно време познатият вандалски начин за изсушаване и убиване на дървета отново стана повод за будна гражданска реакция и множество сигнали в Civi.

От години това е проблем, привличащ вниманието на обществото не само зарaди жестокия начин, по който някой е решил да унищожава дърветата, но и защото утвърдено се превърна в честа практика за отстраняване на многогодишни растения.

Скорошен сигнал в мобилното приложение Civi припомни за лошата практика и показа как в Бургас злосторници дупчат дървета и ги пълнят с нафта, за да ги унищожат.

За изключително фрапиращия случай в Civi сигнализира Yanko. Що за злодей и болен мозък трябва да си, за да посегнеш на дървета по този начин!?

„Здравейте. Показвам тези дървета защото някой снощи ги е разпробил и налял в дупките им нафта за да изсъхнат. Това не е вандализъм, а начин след време дърветата да бъдат премахнати, защото на някой му пречат. Въпросът ми е: Кой и защо!? Дърветата са все още здрави и прави“,  е написал като коментар той.

 

Дупки по дървета в Бургас

Кой иска да унищожи дърветата!?

 

Възмутителното деяние и възмездието върху виновниците събира голяма подкрепа, което е важно за разрешаването на проблема.

Защо са надупчети и напоени с нафта бургаските дървета!?

Един от отговорите на загадката вероятно се крие в локацията. Мястото представлява междублоково пространство в ж.к. „Изгрев“ 331 в Бургас. Паркоместата не достигат, а дърветата пречат на обитателите на района да паркират в зелените площи. Това е една от логичните версии за умишленото унищожаване на дърветата.

Очакваме възмездие !!!

Благодарим за изявената гражданска позиция и доблестния сигнал на Yanko. Екипът ни ще направи всичко възможно в най-кратък срок да предизвика нужните действия от общината на базата на съществуващите законови наредби. С оглед на поставения проблем ще очакваме от общината да направи необходимата проверка и да бъдат предприети мерки за отстраняване на упоменатия проблем, което е наложително с цел осигуряване на безопасност на гражданите.

 

Пробити дървета в Бургас

Мястото на инцидента

http://www.civi.bg/blog/v-burgas-dupchat-durveta-pulniat-gi-s-nafta/