Пророк: Войната започва, бягайте в България и Румъния

Европа е инфектирана с тероризъм, а двете страни ще останат безопасно място, твърди Яцковски, който предрекъл Световната финансова криза преди банките да фалират

Полски медиум, който от 10 години твърди, че има видения за предстояща световна война, наскоро предсказва, че тя ще се случи тази година. Според неговите пророчества обаче, България и Румъния щели да останат безопасни места, съобщава vesti.bg.

Кшищоф Яцковски, наричан още ясновидецът от Члухов, твърди, че е предрекъл Световната финансова криза година по-рано, като казал, че банките ще фалират.

От близо 10 години насам той предупреждава, че ще има Трета световна война.

В свое видео, качено наскоро, той казва: „Европа е инфектирана с тероризъм. Ще има затишие на атентатите. Но тази година ще се случи нещо толкова лошо, че няма да ни остави поле за никакви съмнения“.

Той обаче бърза да „успокои“ сънародниците си, че войната няма да е пагубна за Полша като Втората световна война, когато държавата е в епицентъра на събитията. И съветва в кои страни да търсят спасение:

„Ще дойде време, когато хората в Полша ще се страхуват да дишат. Но не става дума за смог. Още по времето на комунизма се отоплявахме с въглища, които замърсяваха въздуха. Смог винаги е имало. Дъщеря ми ме попита: „Татко, къде ще бъде безопасно?“ Това, което почувствах тогава все още ме преследва. Помни, защото не знам дали ще бъда жив. Но ако нещо се случи, бягай в Румъния или България. Изобщо не знам защо. Нали Румъния и България са в посоката на Близкия Изток? Там би трябвало да бъде опасно. Но аз й казах: Бягай в Румъния или България. Не знам, така го почувствах. И го помня много добре. “

Ясновидецът от Члухов, както е по-известен в страната си, има интересна и на моменти противоречива репутация. В публичните си изказвания той често защитава Путин и дори казва, че според него международният скандал със Сергей Скрипал, който беше отровен с биологичното оръжие „Новичок“ е заговор на няколко държави, които не назовава, за да имат повод да скъсат дипломатическите си отношения с Русия.

В общественото пространство той става известен, след като през 2000 година за него е направен документален филм на режисьорката Мария Змаж-Кочанович. След това печели формат за ясновидци в японска телевизия.

Участва в още едно телевизионно предаване, излъчвано от частния полски канал „Полсат“. В него Яцковски помага да бъдат открити отдавна изчезнали хора. Самият той твърди, че това е неговата специалност.

През 2013 година е ангажиран от полицията в Краков в разследването на убийството на 23-годишна студентка. Говорител на прокуратурата твърди, че информацията, дошла от медуима е помогнала много за точещото се с години разследване.

Ясновидецът от Члухов още твърди, че в неизлъчено с него интервю от 2009 година е предрекъл смъртта на един от полските президенти – Лех Качински. На въпрос дали той ще бъде преизбран – опция, която сочат за най-вероятна социологическите агенции в този момент, Яцковски отговаря: „Качински го няма. Не знам защо. Той спи“.

Следващата година се случва катастрофата с правителствения полски самолет, на който официална делегация от Полша, на чело с Лех Качински отива на официално посещение, за да отдаде почит на жертвите от Катинското клане. Самолетът обаче катастрофира и всички пасажери на борда му, включително и президентът, загиват.

Според Кшищоф Яцковски трета световна война предстои и при това – съвсем скоро. А на въпроса защо България и Румъния ще бъдат безопасни, на този етап той няма отговор.