Чудо: 6-годишно дете проговори английски, без никой да го е учил

Момчето ходи на детска градина, където се говори само български, а вкъщи си общуват на турски

Шестгодишно дете от девинското село Грохотно проговори внезапно на английски език, без никой да го е учил. Семих Алиман е единствен син на Севинч и Айдън Али. Чакали го цели 10 години, съобщава Bulgaria ON AIR.

Момчето ходи на детска градина, където се говори само български. Вкъщи си общуват на турски. Детето обаче ненадейно проговаря и на английски.

Бащата има своя фирма, която доставя интернет в района на Девин и поправя компютри, лаптопи и телефони. Преди работил като журналист, а по професия е учител. Сега малкият Семи е негов преподавател.

Част от местните са изумени, други подхождат с недоверие към 6-годишното момче. Ако не е на детска градина, Семих прекарва целия ден пред телевизора или компютъра. Често проявява твърд характер.

Семейството е амбицирано да развива способностите на момчето, а самият Семих има своя представа за бъдещето си – иска да стане професор.

Как едно 6-годишно дете, чийто майчин език е турският, а в детската градина се говори само на български, може да проговори на английски, без никой да го е учил? Възможно е само, ако в предишния си живот е бил англичанин, а в този – медиум. Дали малкият Семих има способността да си спомня минали прераждания? Едва ли, но няма друго обяснение за това как е научил думи, които никой от околните не знае.