Потресаващо! Кривосъдната система превръща бащата на убитата Яна в убиец

Ще съм принуден аз да раздам присъдата на убиеца на детето ми, каза Явор, след като ВКС намали присъдата на Чеци, защото Яна не бил убита по особено жесток начин

Съдът ни принуждава да взимаме правосъдието в свои ръце. Ще съм принуден аз да раздам присъдата на убиеца на детето ми. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ бащата на убитата Яна Кръстева след решението на съда да даде окончателно 20 години на Николай Русинов-Чеци.

„Правораздавателната система не взима нещата в свои ръце, ще съм принуден аз да ги взема и аз да раздам присъдата. Моят живот е на финала и мисля да го направя. Ако наистина той бъде пуснат ще го намеря и ще го пратя където му е мястото и аз ще заема неговото място”, каза Явор Кръстев.

Той и семейството му са поредните жертви на чудовищната кривосъдна система. Държавата е на път да го превърне в убиец. Без да влага никакви емоции, бащата на убитата Яна спокойно каза пред опуления репортер на бТВ Стоян Георгиев, че ще намери изверга, който почерни семейството му, за да го прати в ада, където му е мястото. Там обаче е мястото и на продажбите политици, отменили смъртната присъда, както и на съдиите, пощадили убиеца на момичето.

Явор изрази възмущението си от присъдата и посочи, че не разбира защо съдът не признава, че Яна е убита по особено жесток начин. „Защо съдът се изразява с мотив, че той е убиецът, но смъртта не е настъпила по особено жесток начин. Двама патолози дадоха показания, че агонията на детето ми е била около 20 минути”, обясни той и добави, че са я погребали в закован ковчег, защото е била смазана.

Мъжът попита дали, ако Яна е била дете на магистрат присъдата е щяла да бъде същата.

По думите му трябва да се промени Наказателния кодекс и да се върне смъртната присъда и доживотния затвор без право на замяна. „Ние тарантулваме убийците на децата ни и затова искам, не само аз, но и другите мои колеги по съдба, за изменения на НПК за връщане на смъртната присъда и доживотен затвор без замяна. Да не забравят правораздавателните, че и те имат деца. На всеки може да се случи”, каза той.

Бащата на Яна добави, че в Унгария е имало спад на тежките престъпления след предложението да се върне смъртното наказание при особено тежки условия. За него справедлива присъда е само „око за око, зъб за зъб.”

„Освен да си носим мъката какво да направим още”, добави той. „Времето лекува някои неща – това не. Натрупва се. Грохнали сме и двамата, вървим като сомнамбули. Всичко ни е на криво като знаем, че детето ни е под земята”, посочи още почерненият баща.

„Не ми е ясно защо апелативните и ВКС не признават заключението на патоанатомите. Искам някой да ми каже какво да правя аз когато съдът ме принуждава да взема правосъдието в свои ръце. Добра, лоша харесвам си държавата. Но съм разочарован от правораздавателните органи”, сподели Кръстев.

Съпругът на сестрата на Яна сподели писмо, адресирано до ВКС, председателят на съда Капка Костова и членовете. В него Даниела „благодари” за неадекватното и несправедливо решение по делото за зверското убийство по особено жесток начин на моята сестра и посочва, че толерират общество на убийци, в което се е превърнала България и това те да убиват леко наказани. „Благодаря ви, че толерирате и остатъците от жертвите да търсят правосъдие със собствени средства, т.е. да убиват убиеца. Осем години шиканиране, играене с мъката на близките, харчене на пари и време за същото неадекватно решение. Гавра с мъртвите, живите, с цялото общество, с институциите, с ВКС. Видях го, чух го с ушите си как се държа той с вас, убиецът. Благодаря ви за толерирането на всичко това. Не толерирайте войната с подобни неадекватни решения. Възпитавате общество на убийци”, пише сестрата на убитата Яна.

Бащата на Яна получи съобщение от брат й, в което той също заявява, че „щом няма закони, ще действаме ние по законите на джунглата.”

Коментарът е излишен. Един баща, който живее на 100 метра от дъщеря си, но не може да я прегърне, защото тя е в гроба, а къщата му е близо до гробния парк, вече няма друга мечта, освен да върне справедливостта, като убие убиеца й! Казва го хладнокръвно в страстната седмица и никой не може да го упрекне, защото е прав да не вярва в кривосъдната система. Никой, дори и Бог, няма право да иска от него да забрави и да прости. С тази мъка човекът може да живее само докато не види убиеца убит. А дупетатите, барабар с всички джендъри в политиката, нека се замислят най-накрая дали да продължават да се дупят пред господарите си от Брюксел или да върнат смъртното наказание! Ако не го направят, бащите като Явор, които споделят, че са станали като сомнамбули, ще грабнат пищовите, за да пречистят България и света от изчадията, които кривосъдната система щади.