Става страшно за ГЕРБ-ерастите, Гинка влиза в парламента

Притискат я да каже откъде идват парите за сделката с ЧЕЗ, вождът от Банкя май ще трепери бизнесдамата да не сгафи

Парламентарната комисия за проучване на сделката за ЧЕЗ ще поиска информация от кандидат-купувача „Инерком” на Гинка Върбакова докъде е стигнала сделката. Това обяви в интервю за „Тази сутрин” по бТВ депутатът от БСП и член на комисията Крум Зарков. Очаква се Върбакова да се яви утре пред комисията.

Комисията за ЧЕЗ събра доста информация. Разбра се например, че когато правителството в края на февруари каза, че за първи път чува за тази сделка, това е било меко казано преувеличено, защото за сделката се е знаело доста преди това.

Още през ноември миналата година консултантът по сделката е уведомил една от банките, че те ще бъдат избрани за продавач и самата банка е заявила, че е готова да финансира тази сделка с 80 млн. евро, което беше вторият въпрос – откъде идват парите”, коментира Зарков.

Комисията за ЧЕЗ ще поиска утре информация и от чешката компания за произхода на средствата на купувача.

Гинка ще бъде притисната от левицата да каже откъде идват парите за сделката. Ако я провокират, гафът с „оШфорката“ може да ни се стори безобиден. Ще стане страшно за ГЕРБ-ерастите, ако се разприказва. Вождът от Банкя ще трепери бизнесдамата да не сгафи отново.