Борисов отива в Москва с готов пиар план, с голяма делегация, но с малко полезни ходове

Ilian Vassilev

Борисов отива в Москва с готов пиар план, с голяма делегация, но с малко полезни ходове, тъй като навсякъде стъпва по мини. Относително най-значителен напредък ще има по темата за хъба, включително ще поеме ангажименти по инвестиции и изграждане на усилена преносна инфраструктура, която да пренесе тези 15 милиарда кубически метра до Сърбия и Румъния.
Но статията в Политико му показа, че САЩ изобщо нямат намерение да се съобразяват с големите му претенции за „балансиране“.
АЕЦ „Белене“ е друга зона на уязвимост, защото накрая докара нещата до търг и сигурно участие на руснаците, макар че рестартира по интерес на китайската CNNС се оказва, че се връщаме там където оставихме нещата преди седем години – Русия предлагаше да финансира и изгради АЕЦ „Белене“ срещу мажоритарна собственост. И тук ще нагази в тресавище – никой няма да му позволи Путинова Русия да владее АЕЦ – атомна бомба – в ЕС и НАТО страна. Но основният разговор ще бъде геостратегически – как да се забави модернизацията на армията, да се лиши от съдържание членството ни в НАТО /думите на Решетников са арогантно откровение/. Спирам до тук.
Единствената разлика с предишния Борисов е, че сега има по-малко задръжки и е готов на крайности, защото генезисът му е съветски. ГЕРБ тепърва ще навлиза в непознати зони на сеизмика, защото техния лидер е програмиран.
Следете медийните му гласове – Биков, Константинов, Райчев и т.н.
Присъствието на Горанов е за да даде гаранции, че публичните средства ще стоят зад ангажиментите, които ще поеме Борисов в Москва.
Подготвиха капан и се очаква премиера да влезе в него.

Фейсбук

колаж : Фейсбук