Тормоз в храма: Непозната обижда и кълне вярващите

Това продължава вече 15 години, свикнали сме, но има хора, които бягат и се крият, като я видят, каза отец Петър Василев от храма „Св. Св. Кирил и Методий“

Непозната жена тормози и заплашва служители от храма „Св. Св. Кирил и Методий“. Освен свещеници тя напада и вярващите, обижда и кълне, каза пред камерата на Нова телевизия отец Петър Василев.

Злобраката обикаляла и други църковни храмове в Бургас. Пострадали твърдят, че многократно са сигнализирали за проблема, но до момента резултат няма, каза ТВ водещият Милен Цветков.

„От 15 години ни тормози. Обижда хората с нецензурни думи, които не мога да повторя, държи се арогантно. Ние свещениците сме свикнали, но има хора, които бягат да се крият, като я видят. Миналата година отидохме всички в Районното управление на МВР, за да напишем жалба. От прокуратурата обаче получихме отговор, че се прекратява досъдебното производство, защото нямало основание“, разказва отец Петър.

Дарина Янева, която от две години работи в храма „Св. Св. Кирил и Методий“, сподели, че няколко пъти е викала СОТ.

„Отначало беше много любезна с мен. След това не знам какво се случи, но започна да ме обижда, да хули и да кълне. Аз продавам свещи. Тя идва и започва да блъска. Твърди, че съм крадяла, а на хората казва, да не купуват нищо и да не се записват за ритуали, защото това била семейна църква. Знае къде съм работила и дори вади копия от нотариални актове“, добавя Дарина.

„Многократно натискала паник бутона и викала СОТ. Когато дойде СОТ, тя стои мирно и кротко, започва да се кръсти и казва „От храм Божий мен никой не може да ме изкара“, разказва служителката в храма.

Певците от хора също се оплакаха от злобната жена.

Служители напуснали храма заради нея. Трудно човек може да издържи на такъв психически тормоз, споделя отец Петър.

„Излизам разтреперена от храма и цели нощи не съм спала. Тя намира най-болното място на човек. Аз имам изгубено внуче. Това се случи преди 25 години. Тя взема свещички и повтаря „Вие сте убийци. Дъщеря ти е убийца, че удавихте детето“. Това се повтаря всеки ден. Кълне близките ми“, разказва друга служителка в храма.

„Кой може да издържи на такъв тормоз? Не знам откъде знае, че дъщеря ми е храненица. Научава прекалено лични неща“, добавя тя.

„Злобарката няма близки. Има далечни роднини в Царево. Била е учителка. Работела е в детска градина, но започнала да бие децата и родителите се оплакали. Тогава я изгонили“, добавя Дарина Янева.

Ако жената, която тормози вярващите, е с психически отклонения, какви отклонения имат бургаските прокурори и тези, които дават информация на злобарката? Болните трябва да бъдат лекувани! Недопустимо е да тормозят вярващите в храма!