“Размразяването” на АЕЦ Белене – хибридна атака срещу САЩ или предизборен фейк?

Шансовете и за Южен поток, и за нова АЕЦ обаче изглеждат безнадеждно пропилени, коментира евродепутатът Николай Бареков

Случаят с “размразяването” на АЕЦ Белене наподобява на ХИБРИДНА АТАКА на правителството срещу САЩ, ако не е откровен предизборен фейк, коментира евродепутатът Николай Бареков.

„Напоследък отвъд океана долетяха доста неблагоприятни доклади, епитети и оценки за състоянието на демокрацията у нас. Изглежда и Тръмп много не е заинтересован от среща на високо ниво с българския премиер. Отговорът на ГЕРБ и ПатрЕотите е лек завой с намигване към Русия и притопляне на старите манджи от времената на “агент Гоце”, сподели във Фейсбук евродепутатът.

„Друг е въпросът, че шансовете и за Южен поток, и за нова АЕЦ изглеждат безнадеждно пропилени и останали назад във времето. За 10 години няколко пъти Белене беше слагано във фризера и размразявано и заприлича повече на политическа интрига, отколкото на солидно бизнес решение в енергетиката. След канцелирането на “Южен поток” руската газ тръгна за Турция, а хъбчето във Варна остана празно“, припомня Бареков.

„Факт е, че ГЕРБ не си мръдна пръста за десет години на власт да направи енергийната зависимост на България от Русия с една идея по-малка, с което излиза, че винаги е защитавала руските интереси на наша територия. Като сериозен български консерватор работих много по темата за диверсификацията на енергийните ни източници в Европарламента, член на комисията по енергетика съм и член на делегациите за Русия и Иран, но моята работа не срещна почти никаква подкрепа или заинтересованост от страна на премиера ни или пък на енергийния му министър“, добавя евродепутатът.

Той се похвали преди минути, че вече е взето решение партията му да стане член на АКРЕ.

„Имаме новина, приятели. След срещата с Тереза Мей и групата на Европейските консерватори на Даунийнг стрийт 10 потвърдено, че ББЦ – Презареди България става член на Консервативния алианс (АКРЕ) от 8 юни. Голямо признание за нас и страхотен успех за България“, сподели Бареков.

„Потвърдено от мистър Ян Захрадил, президент на Алианса, лорд Мартин Каланън, лидер на ЕКР в предишния Европарламент, член на Камарата на лордовете и министър, и генерал Джефри ван Орден, британският консерватор, вицепрезидент на ЕКР и евродепутат, който неуморно работи и за любимата си България през последните 20 години. Очаквам добро бъдеще! Очаквам силен Консервативен и патриотичен блок на следващите избори!Истинското дясно идва!“, уверява той.