Бият „камбаната“ с уволнението на Милен Цветков от НТВ

ЗА КОГО БИЕ КАМБАНАТА?

По времето на соца преследваха и уволняваха журналистите, когато напишат и публикуват (излъчат в ефир) нещо неудобно и нелицеприятно за властта. Лично аз съм сменил 16 редакции, повечето от тях не по свое желание. А последното ми уволнение от „Канал 3“ ми беше оповестено по телефона през далечната 1996 г.

Милен Цветков днес го уволнили от Нова тв за
НЕИЗЛЪЧЕНО ПРЕДАВАНЕ.

Това уволнение на Милен ме кара да мисля, че мракобесието и потъпкването на журналистическите свободи днес в пъти превишава мракобесието по времето на соца. В случая няма никакво значение, дали премиерът Борисов си е купил остров в някакви гръцки води. Не се интересувам от това дали тоя слух има нещо общо с истината, въпреки че нервозните реакции по повод приказките за покупката му будят не малко съмнения и подозрения. В случая далеч по-важно е, че Цветков е уволнен заради намеренията си да излъчи в ефир запис на предаването си, което много е нервирало шефовете на Нова тв и техните задкулисни господари. Уволнен заради намеренията си!

Схващате ли?

Това не е намек, това е натвърд, че утре може да ви арестуват, защото са ви заподозрели, че мислите неправилно и сте против властта! А дали аз харесвам или не харесвам Цветков и дискусионния му „професионализъм“, това няма никакво значение. Значение има за кого бие камбаната.

Любо КОЛЬОВСКИ,
/журналист и общественик/