Здравеопазване няма, реформата го съсипа

Превърнахте хората, клели се в името на живота, в търговци, написа бившата съдийка Румяна Ченалова на премиера

Господин премиер, Влизали ли сте скоро в обикновена болница? Това написа във Фейсбук бившата съдийка Румяна Ченалова.

„Виждали ли сте как близките на обездвижени или умиращи пациенти бутат колички и транспортни легла покрай вледенените безразлични погледи на санитарки, които без грам състрадание отказват помощ. Чували ли сте лекари, които безмилостно произнасят присъди за смърт?“, пита Ченалова.

„Може би имат същата причина, защото държавата, която олицетворявате трети мандат, ги наказа с безразличие, пречупи човечността, остана сляпа за мизерията, кражбите, шуробаджанащината“, добавя тя.

„В поредният пиар Вашият избраник Цацаров разпореди проверка на болниците с общинско участие -след 10 години кражби и назначения на лоялни към ГЕРБ. Какво ще промени това?Здравеопазване няма. Реформата се оказа разрушителна. Лекари и медицински сестри работят без заплати, пациентите трябва да си носят консумативи“, коментира Ченалова.

Превърнахте хората, клели се в името на живота, в търговци, добавя тя.

„Хората умират защото няма кой и с какво да ги лекуват. Но Вие не знаете това, защото всяко Ваше неразположение ще бъде обгрижено в лъскава болница и с най -скъпи лекарства, за които плащаме ние. Вашата филия с мас Ви отведе далеч -на върха на държавата. Не знаете и не искате да знаете, че днес има хора, които не разполагат и с това“, изтъкна бившата съдийка.

„Думите ми нямат значение за Вас и подобните Ви. Няма значение че хората умират в страдание и мизерия и държавата се е отвърнала от тях. Но има справедливост и тя никога не закъснява. Ще дойде …уверявам всички ви“, добавя тя.