Йотингер : „Цяла Европа трябва да покаже солидарност към засегнатите – Гърция, Кипър, България, Италия и Испания”

Къде пристигат по-голяма част от мигрантите или къде ще им ги върнат ?!

Това е въпросът …

Всички страни от ЕС трябва да помогнат на южните съседки, където пристигат по-голямата част от мигрантите, заяви пред медиите еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер в Люксембург, предаде Ройтерс.

И докато Йотингер е за очакваната в неделя среща на високо равнище в Брюксел за миграцията, която трябва да послужи като “напомняне за пътя към постигане на европейско единство”то европреЦедателят се хвали, че свел до нула мигрантите ?!

След неделя обаче те отново могат да се върнат от запад и да станат пак едни 50 000 в БГ послушната държавица …

И то защото Борисов се вижда голям дипломат и не се присъединява към Вишеградската група, а се гушка при мама Меркел …

Те и гърците го правиха, но имат държавници и излизат от кризата, а ние растем на дълг без нищо съществено да е направено в България …

Ще поемем ли мигрантите от ония страни изсмуквали и експлоатирали колонии до средата на ХХ век и отгоре и защо ние ще плащаме техните номера на благородство и уж човешки права ?!

Германия, Холандия, Белгия, Франция, Испания, Англия, Италия, Дания, Португалия имаха колонии и експлоатираха народи, а сега ние и онези които бяха колонии да плащат наравно с тях ?!

снимка : https://bg.wikipedia.org

Ако някой иска да помага да отиде в Африка и в Азия и там на място да се бори, а не на територията на Европа …

Вездесъщата фрау Меркел  не вижда реални шансове за постигане на голям пробив на срещата в неделя в Брюксел, предаде Ройтерс. “Тя е консултативна и работна, няма да има заключителна декларация”, каза Меркел. Разговорите щели да са “начална дискусия със заинтересованите”. Сиреч, да започне извиването на ръце срещу обещания и чрез разумни заплахи с ограничаване на евросредства …

Между Италия и Малта се разгоря скандал, след като италианският вътрешен министър Матео Салвини каза, че Малта трябва да позволи на спасителен кораб под холандски флаг с 224 мигранти на борда да влезе в нейно пристанище, защото вече се намира в малтийски води.

Министър Салвини посочи, че Рим иска Малта най-после да отвори едно от пристанищата си, “да позволи на тези отчаяни хора да слязат на сушата”, а след това да конфискува кораба и да арестува екипажа. Корабът е на базираната в Дрезден хуманитарна организация “Мишън лайфлайн”. По-рано Салвини обяви, че щом като спасителният кораб е под холандски флаг, мигрантите трябва да бъдат пратени в Холандия.

Иначе холандците дават мнения за всички, но за себе си нещо са мълчаливи …

Време е онези със селфитата с мигранти да си поемат отговорностите, както и да се потърсят такива и от САЩ, защото от много пролет стават такива катаклизми …

Свободен автор – Философът