Полицията не си върши работата, Бойко да си ходи!

Премиерът се изцепи, че много се е накарах на ченгетата, но пък те положили много усилия, беглецът Пелов обаче 4 – 5 пъти им се е измъквал от засади

Фактите показват, че полицията не си е свършила работата. Така бившият директор на НСБОП ген. Румен Миланов коментира убийството на избягалия затворник Владимир Пелов в центъра на Ботевград.
Ген. Миланов определи пропуските по издирването на рецидивиста като „системна грешка”, предизвикана от пренебрегване на много принципи.
„Полицията е загубила качеството си да работи ефективно, а ние като граждани искаме да имаме една ефективна полиция. Процесът по възстановяване на тази ефективност ще бъде дълъг”, коментира ексшефът на НСБОП.
Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пък отново се изложи, като каза: „ Убеден съм, че адресът на Пелов е бил в общото полезрение на МВР, но просто не е бил проверен до момента“. Защото Ботевград е милионен град…може би, коментира бившата съдия Румяна Ченалова.
Тя припомни думите и на премиера Бойко Борисов, който сподели, че се е накарал много на ченгетата.
Казват, че са положили много усилия, много са се старали, 4 – 5 пъти им се е измъквал от засади, добавя той.
Нивото е поразяващо, коментира Ченалова.
Един избягал затворник се разхожда в Ботевград като брадат джихадист, полицаите получават сигнали, че е в градчето, но оставят друг злодей да го гръмне може би от … ревност. Заради такава излагация е време Бойко Борисов барабар с цялото правителство да си ходят.