Нова версия за убийството на Никол: Маскиран сложи ножа в ръката на Иван

Семейството на момичето смята, че това е тактика, за да бъде изкаран младежът невменяем

Делото за убийството на 11-годишната Никол, което потресе града миналото лято, започна в Бургас. Близките на обвиняемия 16-годишен ученик се появиха в съда с неочакванa версия, съобщава бТВ.
Тийнейджърът Иван разказал на родителите си, че докато били с Никол в асансьора, влязъл мъж с качулка. „Само очите му се виждали и говорил гърлено да не му познаят гласа. Каза, че е влязъл човек в асансьора, и му сложил нож в ръката”, разказа бащата на обвиняемия – Димитър Иванов.
Майката на Никол Мими Ставрева пък сподели, че това е измислица: „Опитват се да го оневинят или по-скоро да го изкарат невменяем”. Лелята на Никол Стефка Янева припомни, че момчето е завело следователите до телефона и ножа.
Според ресурсния учител на Иван той е с лека умствена изостаналост, но може да носи отговорност за постъпките си. Разпитите продължават утре.
15-годишният Иван според близките му се страхувал да си служи дори с прибори за хранене. Новата версия за убийството на Никол изглежда невероятна, но пък какви ли не откачалки бродят дрогирани или пияни в най-“добрия“ град за живеене. По-вероятно изглежда чачулат наркоман да заколи момичето и да бутне ножа в ръцете на момче с умствена изостаналото, отколкото то да убие девойката.