Ай на бас, че Елена от РПУ Пещера ще стане директор на ОДП Пазарджик!

Заместник министърът на МВР Стефан Балабанов, патриот от ВМРО е  обещал на Елена Абаджиева, сега  началник на управлението и  главен инспектор в РПУ Пещера, да бъде назначена за директор та Окръжната дирекция на полицията в Пазарджик. Това разкрива отлично информиран источник от вътрешните структури, пожелал анонимност пред наш репортер. Всъщност по назначенията в йерархията на Министерството на вътрешните работи се  коментират като професионални и като вътрешнозависими от полицейските служители, шуробаджанашки и безпринципни, което е и още един демотивиращ елемент за поведението работещите в службите. Случаят между Стефан и Елена е по-скоро принадлежащ към втория вид, защото двамата имат по-специялна връзка, забелязана от дознатели в някои разкошни ресторантчета в Столицата. Двамата си говорили интимно и в една от по-късните работни вечери и по-късно  оформили  кадровото назначение. Мълвите и специалната информация в средите се разпространяват твърде бързо. Между служители се оформят и басове дали зам.министърът ще назначи Елена на обещаната длъжност.

 

Стефан Балабано в иска да спре псевдолиберализма при прилагането на законите в България. По повод публикация в Блиц от 19 април 2017 година под заглавие „73 – годишния Касим изнасили дете. Е то какво го очаква!“ зам. министърът на МВР коментира във ФБ по следния начан:“Нищо не го очаква. Три пъти на ден храна и спане в затвора. В Арабския свят го очаква премахване на тестисите с конски клещи!“ Това е вече лесен психопортрет на един патриотичен държавник, специалист по арабския модел за премахване на тестиси. На 23 февруари същата година той качва друга публикация в същото издание:“Два часа бежанци изнасилиха във Виена млада учителка, накрая й казаха да  не плаче!“ Коментарът на Балабанов е :“ ТОВА ЛИ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ В БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ТЕЗИ ПРИМАТИ НЯМАТ МЯСТО ТУК??“

На фона обаче на патриотичното хардлайнерство, което може да се хареса на много европейски примати днес, виси басът между служители от МВР за топлината в отношенията на своите назначения в системата и по-точно дали Елена ще стане директор в Пазарджик! Трудно ще бъде да се окачестви едно съмнително назначение като израз на патриотично позиция, но всъщност кадрите във властта решават всичко. Злите езици обаче, а и злите духове у нас не спят. Така че аргументити за назначенията в полицията никога не са били топли, а железни.