Рибата изчезва, ще трепят делфините?

 ООН бие тревога: Европа остава без риба, а царевци поискаха намаляне на морските бозайници, защото изяждали по 200 тона на ден

Европа изчерпва запасите от риба, с които разполага до края на годината. Това обявиха от ООН. Около 33% от световните запаси на риба са обект на свръхулов, пише в новия доклад на организацията. В същото време рибари от Царево се оплакаха пред Нова телевизия, че в морето нямало риба. Някои от тях дори изчислиха колко са делфините и какво количество оплюскват.

Консумацията на риба за година нараства два пъти по-бързо, отколкото нараства населението на Земята. Докладът посочва, че от днес Европа ще разчита изцяло на чужд внос, защото е изчерпала запасите си за годината.

Според Георги Пейчев в Черно море има около 1,5 млн. делфини и те изяждат по 200 тона риба на ден. Затова и била нужна селекция на видовете.

Истината обаче е друга. Морето ни е бедно не само на риба, но и на делфини. Те изчезват заради мръсотията и злобата на хората. Всяка година в морето се вливат тонове пластмаси и какви ли не боклуци, а на брега са изхвърлени десетки трупове на бозайници. Време е съвременият човек да осъзнае, че сам си кипае гроба с нож и вилица в ръка!