Цв.Цв. дирижирал протестът на фермерите?

Караколев, което днес дереше гърло на протеста и се представяше като лидер на животновъдите в България не е никакъв животновъд, разкри Байрактаров

Протестиращите животновъди се опитаха да нахлуят в сградата на Министерски съвет. Те блокираха и движението по бул. „Княз Ал. Дондуков”, съобщава бТВ.

Междувременно бившият депутат от Обединени патриоти Димитър Байрактаров разкри, че протестите се дирижирали от Цв.Цв.

„Управляващите за пореден път използваха лице със съмнителна репутация за водач на днешния протест на животновъдите! Лицето Караколев, което днес дереше гърло на протеста и се представяше като лидер на животновъдите в България не е никакъв животновъд! Кратка справка в търговския регистър показва, че същото лице дължи стотици хиляди левове, а от началото на 2016 г. дори е с прекратени здравноосигурителни права, тоест дори не си е внасял здравносигурителните вноски.“, коментира във Фейсбук Байрактаров.

Животновъдите протестираха днес с искане за по-високи обезщетения на животните, засегнати от чумната епидемия в Странджа. Те настояват и за повече пари за онези стопанства, чието мляко не може свободно да се продава.

В знак на протест животновъдите изгориха вълна и изляха мляко пред Министерския съвет, а премиерът уволни заместник-министър Цветан Димитров, шефовете на дирекция „Животновъдство” Златка Възелова, на „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели” Георги Праматаров, както и съветника си Бойко Синапов.

„Не се учудвайте, че толкова бързо бяха дадени оставките на един зам.министър и двама директора на дирекции! Всичко е било постановка за изпускане на напрежението срещу некадърното управление! Като журналист и гражданин съм длъжен да ви запозная с тези неприятни факти! Лицето е от Велико Търново, а главен диригент там от години е Цв.Цв.!“, сподели в социалната мрежа бившият депутат.