Арестуваха хората на Митьо Очите, издирват и него

19 души са задържани при спецакцията в Бургас срещу групата за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици

Димитър Желязков е обявен за издирване. По неофициална информация Митьо Очите е на лечение в Германия, съобщи Нова телевизия.

Той не е сред задържаните при спецакцията в Бургас срещу групата за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици.

Задържани са 19 души, информира БТА. До края на деня ще стане ясно колко от тези хора ще са обвиняеми, според събраните доказателства.

На брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви, че ще бъдат използвани всички механизми на международната правна помощ за издирване на Митьо Очите – европейска заповед за арест и Интерпол.

По думите му е имало информация за това, че Желязков се кани да напусне страната, но приоритетно усилията са били насочени към реализирането на днешната акция, която и в следващите три дни продължава. Освен това е имало планирани действия отпреди месец, които са извършени днес.

Разследването продължава. В момента на различни адреси работят разследващи полицаи, има двама прокурори от Специализираната прокуратура и съдия от Специализирания съд, пред който се извършват определени процесуални действия.

До момента са претърсени десетки адреси. Има намерено оръжие. Ще има обвинения за палежи на коли и обекти, каза още Иван Гешев.

Групата е действала по Южното Черноморие. Ползвала се е с определено влияние и в страната. В подкрепа на това Гешев каза, че в една от къщите в несебърското село Кошарица полицаите са заварили жената и дъщерята на мъж, който е от известен кръг в Плевен и в момента е подсъдим в Специализирания съд. Паралелно с арестите и събирането на доказателства срещу престъпната група тече и акция на полицията.

На входа на Бургас служители на МВР проверяват луксозни автомобили.