#Кой изпрати мутри в дома на бивш зам.-министър, хулил Ангелкова

Борисов, всеки ли който критикува вашето правителство и министрите ви, трябва да очаква маскирани мъже в къщата си, попита Бранимир Ботев

Трима мъже с маски на лицата са нахлули в къщата на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев във Варна. За нападението, станало късно снощи, съобщи самият той пред телевизия Bulgaria ON AIR. Според него това е опит за сплашване заради интервюто, което е дал преди няколко дни пред същата медия. В него той разкритикува министъра на туризма Николина Ангелкова за начина на концесиониране на плажовете по „нашето“ МУТРОморие.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Хората на Ангелкова съсипали туризма

В къщата му, която е на метри от резиденция Евсиноград по това време са били само съпругата му и двете му деца.

„Снощи в 22:15 часа трима маскирани са прескочили оградата и са влезли в двора ми. В къщата са били моята жена и двете ми деца. Едното е видяло маскираните и започнало да крещи, а минаваща случайно кола ги осветява с фаровете. Това е предотвратило нещо много по-тежко. Нападателите прескачат обратно и си тръгват с кола, която ги е чакала“, уточни пред Bulgaria ON AIR Бранимир Ботев.

По думите му хората са били добре подготвени и целта им е била именно сплашване.

„Въпросът е в каква държава живеем. Изнесох данни за сливане на администрация и мутренски бизнес, а след това нападат децата ми в собствената ми къща. Смятам, че нападението е заради интервюто ми за Bulgaria ON AIR. Това е мутренско поведение, мутренско сплашване, удрят те в собствената ти къща. Опитват се да ми кажат: „Трай си и не се обаждай“, но има неща, които трябва да се казват“, категоричен бе Ботев.

Той уточни, че следващата седмица ще направи пресконференция, на която ще бъдат изнесени данни за връзката между власт и престъпност и всичко ще излезе наяве.

От ефира на Нова телевизия пък той се обърна директно към премиера с думите: „Г-н Борисов, всеки ли който критикува вашето правителство и министрите ви, трябва да очаква маскирани мъже в къщата си?“.

Премиерът и аверите му от ГЕРБ не бързат да отричат думите на Ботев. Никой не смее и да ги потвърди. Остава въпроса „Кой изпраща мутри на хората, които хулят министрите“.