Трагедия: Мост рухна край Генуа и загинаха 30 души, издирват българка

Сред загиналите има и дете, има изтичане на газ и доста хора остават под руините

Част от моста „Моранди” на автомагистрала в Италия рухна близо до град Генуа. Най-малко 30 души са загинали. Сред жертвите има едно дете, вероятно и чужди туристи. 13 са ранените. Все още част от хората са под руините, съобщава Нова телевизия.

В момента на рухването по моста са се движили около 20 автомобила. Отломките са нанесли сериозни щети на сградите под моста. В района има изтичане на газ. Евакуирани са близките райони, за да бъде избегната по-голяма трагедия.

На 100-метровия мост е имало 8-9 автомобила, когато е паднал. Къщите под съоръжението са били ударени от парчета. Под отломките са затрупани хора. В резултат на инцидента са повредени газови тръби и има изтичане на газ.

На мястото на трагедията работят спасители с кучета, които издирват затрупаните хора. Има линейки. В мащабната спасителна операция участват 200 пожарникаря.

Телевизия „Скай Ти Джи 24“ поясни, че е паднал 200-метров участък от моста. Според полицията инцидентът е станал в условия на проливен дъжд. Най-вероятната причина за срутването на моста е удар от мълния, твърдят очевидци, цитирани от италиански медии.

Италианската осведомителна агенция АНСА поясни, че бетонният мост е рухнал от около 100 метра височина.

Все още не е ясна причината за инцидента. Трафикът по него е много натоварен.

Мостът е изключително важна транспортна връзка с летището на града и Франция.

Междувременно генералният консул на България в Милано Росен Руфев каза, че има само един сигнал, подаден от България, за българка, която живее и работи в района на Генуа. „Правим проверка на този сигнал. Още нямаме информация дали е пострадала, дано да не е така”, заяви Руфев.

„Поддържаме директни връзки с болници и местните структури, които имат отношение към инцидента. Трагедията е голяма, случва се 10 дни след инцидента в Болоня”, добави дипломатът.