Фейсбук блокира писателя Ангел Хаджипопгеоргиев заради гейове

„Гейсбук“ се превърна във фалшива трибуна, обявиха негови приятели

Фейсбук блокира Ангел Хаджипопгеоргиев заради гейове. Писателят – бунтар, който от няколко години живее в Англия, се опитал да се свърже с администраторите на социалната мрежа, за да разбере причината, заради която са му наложили ограничение, а негови приятели го подкрепиха, като споделиха, че „Гейсбук“ се е превърнал във фалшива трибуна.

„Тъй като системата на Фейсбук за приемане на запитване не желае да приеме запитването ми, то аз го публикувам тук (б.а. в профилите на мои приятели социалната мрежа), поради това, че не мога и в блокирания си профил да го сложа. Дано някой от администраторите на Фейсбук го види и ми отговори“, сподели писателят.

„Уважаеми господа. За втори път ми блокирате профила и то за 30 дни, според мен напълно незаслужено. Изразът „Съдията не е гей, а обикновен педераст“ с какво обижда някого, след като първо е шега, а второ думата „педераст“ е общоприета форма за назоваване на човек с хомосексуални наклонности и доколкото знам дори се ползва в определени интелектуални общности. Тази дума е съставена от две гръцки думи и означава „момче, горещ любовник“, обяснява Хаджипопгеоргиев.

„Думата съществува във всички речници, което означава, че е напълно легитимна. Не съм я насочил като обидна срещу някого с агресивни чувства. Не разбирам как може за всяко докладване от разни завистници и недоброжелатели да блокирате хората и да ги лишавате от комуникации. Аз доставям на хиляди хора удоволствието да четат преводи на прекрасни стихотворения, а ВИЕ ме блокирате по съвсем незначителен повод заради докладване на някакъв НЕОтолерантен или не знам и аз как вече да нарека такова двулично и подло същество“, добавя Ангел Хаджипопгеоргиев.

Той сподели, че другият му профил е блокиран за 30 дни и не му се позволява дори да попита защо постъпват така с него.

„Нямам право дори да задам въпрос. Представяте ли си, хора? Ако това е демокрация и свобода на словото, то аз съм ескимос-мюсюлманин…И ако тука няма стотици хора, с които комуникирам постоянно, то отдавна да съм се махнал с гръм и трясък, но и това може да се случи скоро. Ако има нещо, което наистина мразя е да ми се казва какво мога и какво не мога да правя и говоря. Тук е по-лошо от Светата Инквизиция“, споделя писателят.