В Карнобат налитат на митничари заради затварянето на фабриките

Протестиращите твърдят, че заводът е запечатан неоснователно, Жандармерията укроти напрежението

Служители на запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат отново излязоха на протест, предаде кореспондент на bTV в региона. Стигна се и до напрежение, след като протестиращите нападнаха митническия екип, съобщава бТВ.

Според хората митничарите трябвало да събират доказателства, а те не го правели. Твърдят, че заводът е запечатан неоснователно.

Жандармерията успя да укроти напрежението.

Пред завода, който се намира на метри от жп. гара „Церковски”, отново са се събрали стотици хора, които се притесняват, че ще изгубят поминъка си.

Работниците от запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат на протест пред общината

Кметът на Карнобат Георги Димитров изрази своите опасения, че ако фабриките за алкохол, които са свързани с арестувания бизнесмен Миню Стайков, останат затворени, това ще бъде фатално за общината.

„Градът е зависим от този бизнес. Имаме почти нулева безработица, внасяме на ден над 1500 човека благодарение главно на този работодател”, каза още Димитров.

Заповедта за затварянето на фабриките вече е обжалвана.

Участниците в протеста заплашват да блокират и пътища, съобщава Нова телевизия. Складовете бяха запечатани в петък. Тече разследване на бизнеса на Стайков и неговите финансови дела.

Днес се стигна до напрежение. Хората започнаха да се разхождат по основната улица, през която минава целият трафик по стария път от Бургас за София. Те пресичаха пешеходната пътека в знак на недоволство.

„Най-големият завод в България за производство на вино разполага с малко под 35 милиона литра съдова вместимост. Тя в момента е абсолютно пълна и място няма”, каза в ефира на „Събуди се ” производственият директор на Винпрома Стоян Стоянов.