Дедовци активираха граждани да спасяват имотите на короната, но ученикът Бойко си мълчи …

Петиция в социалните мрежи събира подкрепа за царя за „Врана“

Дедо от Мадрид е обеднял, но неговите любимци не …

Е, точно част от тях и натиснаха копчето на петиция за спасение имотите на Дедо …

Петиция-протест срещу „одържавяването на царските домове в България“ се разпространява в социалните мрежи. Тя е организирана от национален клуб „Българска корона“ и вече е подписана от 140 души. Целта й е да събере подкрепа за цар Симеон срещу решението на Софийския градски съд, че дворецът „Врана“ не е негов, а на държавата.

Сред подписалите петицията са бившият зам.-министър на финансите в кабинета „Сакскобургготски“ Илия Лингорски, бившите царски депутати Нина Радева, Анелия Атанасова, Владимир Дончев, Деница Димитрова, парламентарният секретар на Симеон като премиер Гадар Хачикян, бившият жълт общински съветник в столицата Кирил Арсов, бившият мандатоносител и депутат от СДС Тошо Пейков и др.

Ето пълния текст на петицията:

„Домовете наследени и стопанисвани от Н.В. Симеон II, са били изградени с частни средства. За пример – Официалните държавни резиденции като тази в Евксиноград на Северното черноморие и двореца в Центъра на София никога не са били обект на обсъждане на собствеността. Българският монарх е получавал официално сума-възнаграждение за изпълнението на служебните му задължения към държавата, както всеки друг служител и това се нарича Цивилна листа. Освен това българските монарси са имали и свои лични средства, които са наследени от техни роднини.
Още повече на фона на всичките и постоянни скандали с незаконно строителство не само на вили, заведения и хотели, но и на цели селища и застрояването на Черноморското краебрежие, тази атака на Държавата срещу частната собственост е абсурдна и дава негативни съобщения на своите граждани и сигурността на тяхната собственост и права.

За пример даваме другия възможен поглед върху ситуацията – в Черна гора са разписани правата, задълженията и собствеността на своите владетели, които помагат в дипломатическите мисии и са официални лица.

Няма ли да е добре за България да имаме официален дипломатически представител, който е разпознаваем и уважаван в цяла Европа и дори Света? Който е на „ти“ с големите, поради образование, потекло, качества и дори роднинство, а не обратното? (Само за сравнение – проверете в google колко изцепки имат американските президенти с английската кралица Елизабет II, поради непознаването им на етикет, липса на такт и тн.)“.

Явно сред феновете не е един Бойко гледал кучета във Врана преди време …

Tosho Kostadinov Peykov

„За гледачите на кучета и за дворците.
Госпожа Анастасия Мозер, госпожа Мария Капон, госпожа Елеонора Николова и господин Митко Абаджиев бяха гарантите на господин Б. Борисов пред ЕНП при старта на дългосрочното му проектиране и за това благодарностите му продължават… Явно, не толкова благодарно е отношението му към неговия работодател Н.В. Царя, защото сегашният големец, по пътя на професионалното си израстване в кариерата, доброволно гледаше кучетата в двора на Царския дворец „Врана“. И би желал това обстоятелство да бъде завинаги забравено. С цената на всичко – включително посредством повторното национализиране на двора и на самия Дворец „Врана“. Много негови ментори биха желали, да заличат мутренското си минало и да приватизират повторно национализирания Дворец. И той е задължен от тях, да ги обслужи… Дали ще успее!?“

Свободен автор – Философът