ДПС крепят властта, разбраха се с ГЕРБавите

Депутатите събраха кворум от втория път благодарение на хората на Доган, но с условието Законът за местното самоуправление да не се разглежда днес

ДПС крепят властта. След като се разбраха се с ГЕРБавите си авери, хората на Доган се регистрираха и така успяха да съберат кворум от втория опит.

Регистрираха се 135 народни представители, съобщава бТВ.

Условието опозицията да даде гласове, за да започне заседанието, обаче беше да се промени дневният ред и парламентът днес да не разглежда промени Закона за местното самоуправление, който дава правомощия на общинските кметове по свое усмотрение да назначават охрана в населените места, която да има големи правомощия.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с тази на Обединените патриоти. Стана ясно, че законът се отлага и ще бъде дообсъден и доизчистен с експерти. Нито Волен Сидеров, нито Цветанов отговориха конкретно дали управляващото парламентарно мнозинство зависи от гласовете на опозицията, за да се започне работа.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обаче заяви, че реално управляващите зависят от опозицията, която по думите му е доста по-конструктивна. Той призна, че цената за започване на днешното заседание е бил именно дневният ред и притесненията на ДПС относно Закона за местното самоуправление.