Заплашиха Байрактаров заради разкритията му за заместник-министър Ангел Попов

Хаберът към мен бе да се поинтересувам, дали на наш източник по журналистическо разследване му е запалено жилището, споделя бившият депутат

Днес получих заплашителен хабер, че повод за големи неприятности в журналистическата ми работа е излъчването на този репортаж в съботното ни предаване с Николай Бареков. Това сподели във Фейсбук Димитър Байрактаров.

Бившият депутат и настоящ водещ на „Бареков и Байрактаров Без цензура“ по Евроком е заплашен с палеж.

„След предаването прокуратурата е поискала Ангел Попов- (предложен за такъв от Валери Симеонов)- да бъде отстранен от длъжност. Заместник-министърът на транспорта е подсъдим за измама. Днес прокуратурата е поискала неговото отстраняване с мотивите изложени в репортажа ни“, уточнява Бареков.

„Хаберът към мен бе да се поинтересувам, дали на наш източник по журналистическо разследване му е запалено жилището и да си помисля какво може да ми се случи на мен, ако продължавам с подобни репортажи. Като си помисля само какво подготвяме за тази събота би трябвало да ме убият“, добавя бившият депутат.

На 29 март е внесен обвинителен акт за извършена от Попов измама. Въз основа на внесения от Софийска градска прокуратура обвинителен акт е образувано съдебно производство, насрочено за разпоредително заседание, съобщава Нова телевизия.

Попов е предаден на съд за извършена от него измама, преди да стане заместник-министър. На неустановена от прокуратурата дата през месец август 2012 година, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8 000 лв., Попов заблудил собственик на транспортна фирма, че срещу горепосочената сума служители от транспортното министерство ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни (разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт).