Зли псета хапят бургазлии, немарливите общинари нехаят

Нахапаната Аделина Арсова разказа как ротвайлер я захапал за ръката и малко преди да припадне, КУЧКАрката измърморила „Ами с какво куче да изляза“

Агресивен ротвайлер едва не откъсна ръката на бургазлийка. След схватката със звяра, жената припаднала, а собственичката му избягала. Острите зъби оставиха дълбок белег върху тялото на дамата и тя е решила да си търси правата в съда, но все още КУЧКАрката, виновна за страданието й, се издирва от бургаските ченгета по записи от видеокамери в района. Търсят се и очевидци.

Нападнатата Аделина Арсова разказа как свирепият ротвайлер я захапал за ръката, докато преминавала край него.

„В този момент кучето ми скочи и ме захапа. Зъбите му се закачиха за ризата ми и взе да дърпа. Почнах да крещя: „Кажете ми защо! Кажете ми защо излизате с такова голямо куче?!”. Собственичката му отговри: „А с какво куче да изляза?”. Викам: „Добре, но да е с намордник! Припаднах в аптеката от уплаха. Никога не съм била нападана от животно. Аз не съм страхлив човек”, разказва Аделина.

Стопанката на животното дори не поднася извиненията си на нападнатата.

Мястото, където става нападението, е на метри от Борисовата градина в Бургас, където е пълно с деца.

„Най-честите нарушения, които се срещат в нашата община, са точно кучета без поставен повод. Много от гражданите не знаят, че всъщност това е нарушение на закона”, каза еко инспекторът Митко Иванов.

Стопанката на агресивното куче е нарушила два закона. „Всеки един собственик на животно- компаньон е длъжен да не допуска проявата на необоснована агресия. Куче, което е средна или едра порода, а ротвайлерът е едра порода, те стават до 65-70 кг, трябва да бъде с поставен намордник”, категоричен е старши инспектор Стилиян Георгиев от отдел екологични политики към Община Бургас.

От началото на годината еко инспекторите в Бургас са извършили повече от 350 проверки и са глобили над 80 стопани на кучета.

Глобите са между 100 и 200 лева. Изглежда са прекалено ниски и затова кучкарите не са мотивирани да спазват наредбите. От друга страна и общинските служители, които трябва да следят кой нарушава закона, не си изпълняват съвестно задълженията. Заради немарливостта им, злите псета хапят бургазлии.