Кой превърна мандрата на кметския син в нелегална фабрика за цигари?

Той не познава алкохолния бос, каза карнобатският градоначалник

Остава мистерия кой е наемателят на бившата мандра на Иван Димитров, превърнала се в нелегална фабрика за цигари. Кметът на Карнобат Георги Димитров защити сина си, като изтъкна, че притежанието на имот не го прави престъпник. Помещенията са отдадени законно на старозагорска фирма, потвърди той.

Наемът е 6000 лева на месец, а парите отиват за заплати, осигуровки на охранители, за сметки за ток и други разходи, каза градоначалникът в интервю за бТВ.

„Какво е било производството разбрахме през юли. Договорът е с фирма от Стара Загора. Иван не е знаел какво се произвежда там. Влязъл е в помещението преди седмица, след като е било опразнено“, добави кметът.

Според него синът му и алкохолният бос Миню Стойков не се познават.

„Стайков е коректен като работодател. Подпомага на общината. За всеки празник на града една значителна част от разходите се поемат от фирмите му“, призна Георги Димитров.

Иван е издавал фактури и си е плащал редовно данъците, каза кметът пред Нова телевизия. Защо обаче синът му е арестуван заедно с Миню Стойков остава загадка. Може би причината е свързана с желанието на политическите противници на кмета да седне техен човек в креслото му.